Çevre Bakanlığında ismi geçen Uğur İbrahim Altay kimdir, ne iş yapar, nerelidir, kaç yaşındadır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabinesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak ismi geçen Uğur İbrahim Altay hakkında sorgulamalar yapılıyor. Uğur İbrahim Altay kimdir, hangi eğitimleri almıştır?
Çevre Bakanlığında ismi geçen Uğur İbrahim Altay kimdir, ne iş yapar, nerelidir, kaç yaşındadır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanmasının ardından yeni dönemde görev yapacak olan kabine üyelerine dair büyük bir merak yaşanıyor. Kulislerde güçlü bir şekilde yer alan iddialara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı için Uğur İbrahim Altay’ın ismi geçiyor. Peki Uğur İbrahim Altay kimdir, hangi görevlerde bulunmuştur?

UĞUR İBRAHİM ALTAY KİMDİR?

Uğur İbrahim Altay 5 Aralık 1974 tarihinde Konya’da dünyaya gelmiştir. Tüm eğitim hayatını doğduğu il olan Konya’da geçirmiştir. Sırasıyla Selçuk İlkokulu’ndan, Mevlana Ortaokulu’ndan, Konya Gazi Lisesi’nden mezun olmuştur. Üniversite eğitimini de Konya Selçuk Üniversitesi’nde almıştır. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde İnşaat Mühendisliği bölümünü bitiren Uğur İbrahim Altay mezun olur olmaz iş hayatına atıldı.

İnşaat Mühendisi olduktan sonra 1 yıl boyunca proje mühendisi olarak görev yapan Uğur İbrahim Altay ardından vatani görevini Şırnak’ta yedek subay olarak yapmıştır. 2004 ile 2008 yılları arasında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 2008 yılında ise TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı olarak seçilmiştir.

Uğur İbrahim Altay’ın siyasi yaşamı 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den aday olarak gösterilip Konya Selçuk Belediye Başkanı olarak seçilmesiyle başlamıştır. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti kendisini yeniden Selçuk Belediye Başkanı adayı olarak göstermiş ve yine seçilmiştir. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in milletvekili seçilmesinin ardından Konya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 3 Mayıs 2018’de Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak aday gösterilmiş ve seçilmiştir. Şu anda da Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmaya devam etmektedir.

Uğur İbrahim Altay’ın ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabinesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak güçlü bir şekilde geçmektedir. Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketinin ardından deprem bölgesinde yapılan çalışmalarda en çok takdir edilen belediyelerin başında gelen Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Başkanı olarak dikkat çeken Uğur İbrahim Altay’ın ataması yapılırsa Bakan Murat Kurum’dan görevi devralması bekleniyor.