CHP Genel Başkanlığı'na Özgür Özel'in ardından bir isim daha adaylığını koydu!

2024 senesinde gerçekleştirilecek olan CHP genel seçimlerinde adaylığını koyan isimler tek tek belli olmaya başladı.
CHP Genel Başkanlığı'na Özgür Özel'in ardından bir isim daha adaylığını koydu!

Daha önce de aday olacağı konusunda sinyalleri veren Özgür Özel, bugün yaptığı son dakika açıklamasında CHP genel başkanlığına adaylığını koyacağını ifade etti. 2024 senesinde yapılacak olan seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu haricinde adaylığını koyacak olan isimlerin merak edilmesinin üzere şimdiden iki ismin netleştiği öğrenildi.

ÖZGÜR ÖZEL ADAYLIĞINI İLAN ETTİ!

Bugün Özel tarafından yapılan adaylık açıklamaları şu şekildeydi;

Parti içi kurumların işlevsiz kılınması, danışmanlık kurumunun kurumsal yapının yerine geçmesi partimizi işlevsiz hale getirerek zayıflatmıştır.

CHP’nin kayıt dışı siyasete teslim olmasını kabul etmiyoruz. Güçlü kurumsallaşma başarının ön koşuludur. CHP tüm kurumlarıyla diri ve canlı olmak zorundadır. Karar alma ve aday belirleme neredeyse tamamen merkezileşmiş, üye ve örgüt yapısının sağlıksız olduğu iddia edilerek ön seçim terk edilmiş, parti kararları atanmış danışmanların yönlendirmeleriyle belirlenmiştir.

Kapsamlı bir üye reformu gerçekleştirilerek üyelerin genel başkanı doğrudan seçmeleri dahil olmak üzere tüm süreçlere katılımı sağlanacaktır. Milletvekili, belediye başkanı ve meclis üyeleri adaylarının belirlenmesinde ön seçim yöntemi hesap alınacak ve yeniden aday gösterilecek yerel yöneticiler için halkın memnuniyeti ölçen objektif kriterler gözetilecektir.

Genel Merkez yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanları ve meclis üyeleri için üç dönem sınırı getirilecektir. Kadınlar için eşit temsil benimsenecektir. MYK üyelerinin üçte ikisi Parti Meclisi üyeleri arasından doğrudan seçilecektir.

Parti içi iktidarı kazanmak için değil. CHP’yi, Atatürk’ün partisini iktidar yapmak için Cumhuriyet Halk Partisi adaylığımı ilan ediyorum."

BİR İSİM DAHA ADAYLIĞINI KOYDU

Tüm bunların yanı sıra yaşanan son dakika gelişmesi ile birlikte Prof. Dr. Örsan Öymen CHP Genel Başkanlığı için adaylığını koyduğunu ifade etti.