Çoklu Baro Teklifi Mecliste Kabul Edilerek Yasalaştı, Avukatlar Kanun Teklifinin İptali İçin Harekete Geçti!

TBMM Genel Kurulunda yapılan görüşmeler sonrasında Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.
Çoklu Baro Teklifi Mecliste Kabul Edilerek Yasalaştı, Avukatlar Kanun Teklifinin İptali İçin Harekete Geçti!

TBMM Genel Kurulunda yapılan görüşmeler sonrasında Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Yeni yasa ile beraber 5 binden daha fazla sayıda avukat bulunan illere 2 bin avukat ile baro kurma hakkı tanındı. Kanunun yasalaşması ile beraber baro başkanları iptal başvurusu için hazırlıklara başladı. Detaylar haberimizde...

Kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi yapılan görüşmelerin tamamlanmasının ardından TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.



ASGARİ 2 BİN AVUKAT İLE YENİ BARO KURULABİLECEK!



Yeni yasa kapsamında artık avukat sayısı 5 binden fazla olan illerde 2 bin avukat ile baro kurma hakkı tanınmış oldu. Baro levhasına kayıtlı avukatlar ile levhaya kayıtlı olup olmadığına bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarıyla kamu iktisadi teşebbüslerinde (KİT) görev yapan avukatlar da toplama esas alınarak bu sayı belirlenecek.



Baro başkanları ise kanunun onaylanmasına çok sert tepki göstererek eylemlerine ve hukuki mücadelerine devam edeceklerini dile getirdi. Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan onaylanan kanun teklifi hakkında “Yarın çok geç, çocuklarımızın geleceği için bu tahakküme şimdi karşı çıkma zamanı” derken Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ise çıkarılan kanun teklifini hukukun son kalesi olarak kalan baroların parçalanması olarak değerlendirdi.



Baroların birleşerek yeni çıkarılan kanunun iptali için tüm haklarını kullanacakları ve iptal dilekçesi için hazırlıklara başladıkları belirtilirken Ankara Kuğulu Park'ta başlatılan eylemde devam ediyor.



Emlak365.com