Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 600 bin Suriyeli gönüllü olarak döndü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son açıklama ile birlikte toplamda 600 bine yakın Suriyeli'nin kendi isteği ile ülkelerine döndüğü öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 600 bin Suriyeli gönüllü olarak döndü

Bugün Concordia Zirvesi'nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya çapında uluslararası konulara değinildi. Yapılan açıklamalarda hem ABD ile güncel ilişkilerden bahsedilirken hem de Rusya tarafında son durum ifade edildi. Bununla birlikte Erdoğan, Türkiye'de bulunan fakat kendi isteği ile Suriye'ye dönen kişi sayısından da bahsetti.

600 BİNE YAKIN SURİYELİ KENDİ İSTEĞİ İLE ÜLKELERİNE DÖNDÜ!

Son dönemde dış diplomasi açısından önemli gelişmelerin yaşanması ile birlikte mülteciler hakkında da yapılan bu konuşmanın yanı sıra 2053 hedefleri de dile getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

ABD ile güvenlikten ticarete çok boyutlu ilişkilerimiz var. ABD'nin Türkiye'deki yatırımlarının artırması bizim ciddi manada beklentimizdir. Türkiye olarak salgın dönemini başarılı bir şekilde atlattık. Bazı ülkeler içine kapanık politikalar geliştirdiler ama bizde böyle bir şey söz konusu değildi. Salgın döneminde 161 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi destek gönderdik.

Putin ile yoksul ülkelere 1 milyon ton tahılın sevkiyatını hedefliyoruz. Tahıl koridorundan Afrika'ya daha fazla tahıl gitmeli. NATO'nun en eski ve en önemli üyelerinden biriyiz, görevlerimiz sürecek. Biz NATO'nun içinde aldığımız görevleri harfiyen yerine getiren bir ülkeyiz.

Mültecilere bakışımız çok farklı. Bugüne kadar ne yaptıysak bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. 600 bine yakın Suriyeli gönüllü olarak döndü. 2053 yılı net sıfır emisyon hedefimiz yolunda adımlar atmaya devam edeceğiz."