Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! KYK kredi borç faizleri siliniyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK kredi borçlarında faiz alınmayacağını ve yalnızca anapara ödemesinin yapılacağını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! KYK kredi borç faizleri siliniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonra erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrasında ekran karşısına geçerek kamuoyuna çeşitli açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 5 milyon gencin merakla beklediği kabine toplantısının temel konusu KYK kredi borçları idi. Erdoğan daha önceki açıklamalarında, KYK borçları ‘ gençlerimizi faize ezdirmeyeceğiz ‘ diyerek gençlere ilk güzel haberi vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında KYK borçları için hazırlanan planı açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı da, KYK kredi borçlarıyla ilgili çalışmalarını tamamladı. Kabine Toplantısının sona ermesi ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında KYK kredi borçlarına ilişkin alınan kararı açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan KYK kredi borcu açıklaması!

‘’ Yaz tatilini seyahat ile geçirmek isteyen öğrencilerimiz için yurtlarımızın 15 Temmuz - 1 Eylül tarihlerinde açık olacağı müjdesini vermiştik. Rezervasyonlarla bu uygulama başladı. Müzekart uygulamasını da hayata geçirdik. 300'den fazla müze ve ören yerini gençlerimiz ücretsiz görebilecek. ‘’

Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı ya da faiz olmaksızın ‘’ Sadece ana para ödemesi olarak alınacağını açıkladı.

KYK KREDİ FAİZLERİ SİLİNDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan,

Kredi ve burs miktarlarını 14 kat artırdık. Yılbaşında bu rakamları yine artıracağız. Öğrenim kredisi başvuran her öğrenciye veriliyor. Alınan kredilerin ödemeleri mezun olduktan 2 sene sonra alınmaya başlanıyor. İş bulamadıysa bu genç ödemeyi E-Devlet üzerinden erteleyebiliyor. Bugüne kadar kredilerin ödemeleri yurt içi piyasa endeksi üzerinden alınıyor. Hiçbir zaman kredi faizi uygulaması yapmadık. Bay Kemal faizden bahsediyor. Gel sıkıyorsa ispatla. Kimden faiz almışız. Son dönemde enflasyonun arzu edilmeyen rakamlara yükselmesi istenmeyen rakamların ortaya çıkmasına neden oldu. Gençlerimizi bu yükün altında bırakamazdık. Kredi geri ödemelerinin alınan rakamı üzerinden ödenmesine karar verdik. Ana para geri alınacak.