Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasındaki telefon görüşmesinde hangi konular gündeme geldi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında bir telefon görüşmesi yapıldığı açıklandı. İki lider telefonda enerji, tahıl koridoru ve terörle mücadele gibi konularda fikir alışverişi yaptılar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasındaki telefon görüşmesinde hangi konular gündeme geldi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Balkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Yapılan bu telefon görüşmesinde iki liderin bölgesel konuları ele aldıkları açıklandı. Konuya dair Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından bir açıklama yapılarak kamuoyu bilgilendirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE PUTİN ARASINDA KRİTİK GÖRÜŞME!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok kritik bu görüşmede iki ülkenin ortak gayretleriyle bugüne kadar 13 milyon tonun üzerinde tahılın ihtiyaç sahibi ülkelere ulaşmasının temin edildiğini ve bu kapsamda farklı gıda ürünleri ile başka emtiaların da ihracına dair çalışmaların başlayabileceği konusunda Putin ile görüş alışverişi yaptığı belirtildi.

Putin ile Ukrayna savaşını da görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en kısa zamanda bu savaşın sona ermesine dair temennisini de Putin’e söylediği belirtildi. Görüşmede iki ülkenin aralarındaki sorunun çözümü için Türkiye’nin her türlü arabuluculuk faaliyetini hakkaniyetle yönetebileceğinin garantisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Putin’e verildiği açıklandı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasındaki görüşmede terörle mücadele konusu da önemli yer tuttu. PKK/YPG/PYD’nin Suriye’nin kuzeyindeki bölücü faaliyetleri ve Türkiye’yi hedef alan saldırılarının devam ettiğini Putin’e aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 yılında Soçi Mutabakatı’na uygun bir şekilde hareket edildiğini söyledi. Bu mutabakata uygun şekilde teröristler ilk planda sınır boyunca en az 30 km derinliğe kadar temizlenmesine dair çalışmaların devam ettiği ve bunun çok önemli olduğunun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından altının çizildiği belirtildi.

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin son dönemlerde oldukça iyi olmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasındaki telefon görüşmenin dostane bir şekilde geçtiği belirtildi. Bu görüşmede iki ülke ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için atılacak adımların da gündeme geldiği ifade edildi.