Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul Finans Merkezini Yakında Açacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yabancı yatırımcılara çağrıda bulunduğu açıklamasında uzun süredir yapımı devam eden İstanbul Finans Merkezi'nin yakında açılacağını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul Finans Merkezini Yakında Açacağız

"Bölgesel Finans Konferansı" kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. konderansa bir video gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan yabancı yatırımcılara çağrıda bulundu. Türkiye'ye yatırım için şartların elverişli olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ayrıca İstanbul Finans Merkezi hakkında konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İSTANBUL FİNANS MERKEZİ AÇIKLAMASI

Videolu mesajında Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak pandemi nedeniyle 2020 yılında oluşan verileri açıkladı. Geçen sene dünya ekonomisinin yüzde 3.5 oranında küçüldüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan küresel ticarette de yüzde 10 oranlı bir daralma olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında dünya çapında gıda ve emtia fiyatlarının arttığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bu süreçte yaşadıklarını aktardı.

Türkiye'nin ekonomide farklı bir yol izlendiğini ve üretim, lojistik, istihdam ve sanayide kapanma olmadığını söyledi. Bunun dışında iş dünyasına, ticaret hanelere, KOBİ'lere, çiftçilere ve esnaflara kredi sağlandığını duyurdu. Bu adımlar sayesinde 2020 yılının büyüme ile kapandığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan büyümenin 2021'de artarak devam ettiğini söyledi.

Konuşmasının devamında İstanbul Finans Merkezi'nin açılışına dair de bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "İstanbul Finans Merkezi ile bu alanda dünyadaki önemli merkezlerden biri olmanın peşindeyiz. Bu projenin İslami finans açısından da bir merkez olmasını arzu ediyoruz. Bununla ilgili mevzuat çalışmalarımızı inşallah yakında tamamlayacağız." dedi.