Cumhurbaşkanı Erdoğan kabineyi son defa topluyor! Hangi konular görüşülecek, ne kararlar alınacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün mevcut bakanlar ile son defa kabine toplantısında bir araya gelecek. Kabine toplantısında hangi konular ele alınacak, toplantı saat kaçta başlayacak, yeni kabine ne zaman belli olacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabineyi son defa topluyor! Hangi konular görüşülecek, ne kararlar alınacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerden zaferle çıkıp vatandaşlardan 5 yıl daha görev yapma vizesi aldı. Yeni kabinenin kimlerden oluşacağına dair çalışmalar yapılırken mevcut bakanlar da bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecekler. Cumhurbaşkanı Erdoğan mevcut Cumhurbaşkanlığı kabinesini bugün son defa toplayacak. Peki kabine toplantısı bugün saat kaçta başlayacak?

KABİNE SON DEFA TOPLANIYOR

Türkiye’nin son 5 yılına imza atan bakanlar bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son defa kabine toplantısında bir araya gelecekler. Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetimindeki kabine toplantısı bugün saat 15:30’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak. Kabine toplantısına tüm bakanlar iştirak edecekler ve bu toplantı bir anlamda veda niteliğinde olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan mevcut bakanlara hizmetleri için teşekkür edecek ve ardından yeni kabine ile alakalı son kararını verecek.

HANGİ KONULAR GÖRÜŞÜLECEK?

Bugün yapılacak olan kabine toplantısından herhangi bir kayda değer bir karar çıkması beklenmiyor. Büyük bir kısmı milletvekili olan bakanlar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonuçlarını değerlendirecek. Bunun yanında Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimler için de bir yol haritası belirlenecek. Veda niteliğindeki kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kısa bir değerlendirme yapmak için Millete Sesleniş konuşması yapması bekleniyor.

YENİ KABİNE NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün mevcut bakanlara veda edecek ama en çok merak edilen konu bu değil. Yeni kabinede görev alacak bakanların kimler olacağı büyük bir merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabinenin büyük bir kısmını belirledi ama bunu henüz açıklamadı. Mevcut bakanlardan sadece 2-3 bakan yeni kabinede yer alacaklar. Diğer tüm bakanlıklarda revizyona gidilecek. Yeni kabine de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumartesi günü TBMM’de yemin etmesinin ardından aynı akşam açıklanması bekleniyor.

Öte yandan AK Parti’nin TBMM’de grup yönetimi de belli oldu. Grup Başkanlığına Abdullah Güler getirilirken Özlem Zengin, leyla Şahin Usta, Muhammed Emin Akbaşoğlu, Bahadır Yenişehirlioğlu, Abdülhamit Gül grup başkanvekilleri olarak görev yapacaklar.