Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika duyurdu! ÖTV'siz cep telefonu hayata geçiriliyor işte verilecek tutar

Bugün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika duyurdu! ÖTV'siz cep telefonu hayata geçiriliyor işte verilecek tutar

Bugün 3 haftanın ardından gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önemli açıklamalara yer verildi. Yapılan açıklamalarda uzun süredir merak edilen ÖTV'siz telefonlar hakkında da net bir sonuca varıldığı görülmüş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekildeydi;

OVP İLE EKONOMİ SÜRECİ

"Türkiye Yüzyılı'nı inşa hedefiyle çıktığımız yolculuğumuza devam ediyoruz. Ülkemizi, dünyada hak ettiği yere getirmek için mücadele veriyoruz. Dış politika kulvarında çok yoğun bir gündemimiz vardı. Gelecek 3 yıl boyunca ekonomide yol haritamız olacak OVP'yi kamuoyuyla paylaştık. OVP'nin iş dünyasında memnuniyetle karşılandığını gördük. Uluslararası yatırımcıların programa tepkisi de olumluydu. Ülkemize yönelik ön yargılar kırıldıkça, yatırım miktarının yükseldiğini göreceğiz. 3 yıl sonra 1,3 trilyon doları aşan ekonomik büyüklüğü yakalayacağız. OVP ekonomide yol haritamız olacak. OVP'nin tamamlayıcı niteliğindeki 12. kalkınma programını halkımızın takdirine sunacağız. Türkiye Yüzyılı'nı biz ilan etmiş olsak da bu vizyon 84 milyonun hedefi ve idealidir."

ÖTV'SİZ CEP TELEFONU VE BİLGİSAYAR AÇIKLAMASI!

Bir süredir öğrenciler tarafından merak edilen ÖTV'siz telefon ve bilgisayarların da hayata geçirildiği ifade edilirken bu kapsamda 5 bin 500 TL ödeme yapılacağını açıkladı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Örgün eğitimindeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için 5 bin 500 lira teknolojik cihaz desteği vereceğiz. Piyasa fiyatının yüzde 44,4, bilgisayarlar için yüzde 16,7 tutarında destek sağlayacağız. Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. Gençlerimiz bu haklarını istedikleri üç mobil şebeke operatörlerinin üzerinden kullanabilecekler. Üniversiteli gençlerimizin teknoloji ve bilgiye erişimini artıracağız. Her iki desteğe ilişkin uygulama esasları bakanlıklarımızca belirlenecektir.

18 yaşına giren gençlerimize 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere Genç Kart vereceğiz. Tüm gençlerimiz müze, tiyatro, sinema gibi kültür ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerdir. Zaman içinde imkanları daha da genişleteceğiz." şeklinde açıklamalarda bulundu.