Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kafe, Restoran, Berber, Marketlerin Çalışma Saatine Düzenleme Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs salgını kapsamında uygulanması planlanan tedbirlere ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kafe, Restoran, Berber, Marketlerin Çalışma Saatine Düzenleme Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs salgını kapsamında uygulanması planlanan tedbirlere ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Pazar market ile diğer özel sektör işletmeleri için denetimlerin artacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan bu işletmelerin kapanış saati uygulaması olacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerinde durduğu konulardan bir tanesi de koronavirüs salgını ile mücadele döneminde atılacak yeni adımlar oldu.



İŞLETMELER SAAT 22.00'DE KAPANACAK



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının bir bölümünde salgın ile mücadele ve yerli aşı konusunda son gelişmeleri aktardı.



Bu çerçevede tedbirlerin uygulanmaya devam edeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan denetimlerinde artırılacağını ifade etti. Kış aylarına girilirken işletmelerin kapanış saatlerine dair de düzenleme olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şu bilgileri verdi.



"Özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulaması teşvik edilecektir. Pazar ve market gibi yoğun insanların olduğu yerlerde denetim arttırılacaktır. Berber kuaför, nikah salonu, yüzme, internet kafe, halı saha, konser salonu vb yeri tüm işyerlerinde saat 22'de sona erecektir."



YERLİ AŞI ÇALIŞMALARINDA SON DURUM



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında ayrıca yerli aşı çalışmalarının son durumu hakkında bilgi verdi. Aşı çalışmalarının hem dünyada hemde Türkiye'de devam ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı aşının yılsonunda Türkiye'de kullanabileceğine inandığını söyledi. Yerli aşının ise sonbahar döneminde hazır hale geleceği ifade edildi.



Emlak365.com