Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Üniversite Öğrencilerinin KYK Kredi Burslarına Dair Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üniversite öğrencilerine kredi burs desteği ile yurt açıklaması geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Üniversite Öğrencilerinin KYK Kredi Burslarına Dair Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üniversite öğrencilerine kredi burs desteği ile yurt açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının detayları haberimizde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılı için değerleme toplantısı kapsamında bir konuşma gerçekleştirdi.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DEĞERLENDİRME KONUŞMASI



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında 2019 yılına dair genel değerledirmelerde bulundu. Bu kapsamda Türkiye'nin yaşadığı zorlu süreçten çıktığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 yılının yükseliş yılına döndüğünü ifade etti.



Türkiye'nin 2023 hedeflerinin çok sayıda kesimi rahatsız ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte Türkiye'ye yönelik saldırıların görüşmemiş bir şekilde arttığını ifade etti. Konuşmasında bu zorlu süreçte yaşanan tüm sorunların üstesinden gelindiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan gelecek adına umut dolu mesajlar verdi.



KYK KREDİ VE BURSLARINA DAİR AÇIKLAMA



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında çok sayıda konu hakkında açıklamalarda bulunurken üniversite öğrencilerine dair şu ifadeleri kullandı.



"Gençlerimize, ailelerine yük olmadan üniversite eğitimlerini tamamlayabilmeleri için her türlü desteği veriyoruz. Yıllarca protestolara konu olan üniversite harçlarını kaldırdık. Lisans öğrencilerimizin kredi-burs desteğini yılbaşı itibariyle 550 liraya, yüksek lisansta bin 100 liraya, doktorada ise bin 650 liraya yükselttik. Yurtlarda kalan öğrencilere aylık 420 lira da beslenme yardımı yapıyoruz. Öğrencilerimizin barınma sorununu çözmek için yurtlardaki yatak sayısını 182 binden 677 bine ulaştırdık. Bu yılın ilk yarısında 13 bin 750 yatak kapasiteli 21 adet yurdu daha hizmete açıyoruz."



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında eğitimden sağlık alanına, ekonomiden savunma sanayine, adalet ve yargı konularından yurtdışı ilişlerine çok sayıda değerlendirmede bulundu.



Emlak365.com