Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya Programı! Konya Tren Garı Nerede Nasıl Gidilir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya programının ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Konya Karaman Hızlı Tren Hattı’nın açılışını gerçekleştirecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya Programı! Konya Tren Garı Nerede Nasıl Gidilir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Konya-Karaman Hızlı Tren Hattının açılışını yapmak üzere Konya’ya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya programındaki ilk durağı Konya Havalimanı olacak. Burada yapılan karşılama töreninin ardından Konya-Karaman tren hattının açılışını gerçekleştirmek için Konya Tren Garı’na gelecek.


KONYA – KARAMAN HIZLI TREN HATTININ AÇILIŞINI YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya – Karaman Hızlı Tren Hattının açılışını yapmak için sabah saatlerinde Konya’ya teşrif edecek. Konya Tren Garı Meram İstasyonu’nda saat 13.00’te yapılacak açılış sonrasında buradan hareket ederek saat 13.15’te hızlı tren hattının ilk yolculuğunu gerçekleştirecek.

Karaman’a gitmeden önce Konyalı vatandaşlara hitap edecek olan Erdoğan’ın bir sonraki rotası protokol üyeleri ve partililerin katılımıyla Karaman Treni olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açılış ve tren yolculuğu boyunca Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile diğer bakanlar, genel başkan yardımcıları, MKYK üyeleri, teşkilat başkanları, belediye başkanları ve teşkilat üyeleri refakat edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya Programı! Konya Tren Garı Nerede Nasıl Gidilir?

130’DAN FAZLA GENÇLE AYNI VAGONDA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya-Karaman hızlı tren hattı yolculuğu süresince ona yolculuğunda eşlik eden gençlerle sohbet edecek. Erdoğan, test sürüşü için makinist koltuğuna da oturacak.

Tren hattının açılışının yanı sıra Erdoğan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin konferans salonunda AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’na katılacak. Buradaki toplantısının ardından Karaman’daki toplu açılışları gerçekleştirecek olan Erdoğan’ın sonraki rotası Ankara olacak.

102 kilometrelik hatta sahip olan Konya-Karaman Hızlı Tren hattı ile iki il arasındaki mesafeyi 1 saat 15 dakikadan 35 dakikaya indirecek. Proje ile Marmara, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleri arasında bağlantı kurulması mümkün hale getirilecek.

KONYA TREN GARINA NASIL GİDİLİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya halkına seslenişi esnasında alanda bulunmak isteyen kişiler Konya (Meram) Tren Garı’na nasıl gidileceği konusunda araştırma yapıyor.

Konya Tren Garı, Meram ilçesine bağlı Ferit Paşa Caddesi’nde bulunmaktadır. Şehir merkezine 2 km uzaklıkta olan tren garına farklı bölgelerden özel araçlar ve toplu taşıma araçlarıyla ulaşmak mümkündür.
Meram Tren Garına 11-A (Karahüyük Harmancık), 11-C, 19-A ve 8-A toplu taşıma hatları ulaşım sağlamaktadır. Bu hatların geçtiği otobüslerin ilk seferi 07:17 civarı başlamaktadır.