Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ÖSYM Başkanlığına atadığı Bayram Ali Ersoy kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

2022 KPSS soru skandalının ardından görevden alınan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı. Peki Bayram Ali Ersoy kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ÖSYM Başkanlığına atadığı Bayram Ali Ersoy kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Atama Kararları yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2022 KPSS soru skandalının ardından ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmıştı. Yayınlanan atama kararı ile ÖSYM’nin yeni başkanı da belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan boş bulunan ÖSYM Başkanlığı görevine Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’u atadı. Kararın Resmi Gazete’de yayımlanması ile beraber Bayram Ali Ersoy resmen ÖSYM Başkanı oldu.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Rektörlüğüne Prof. Dr. Nuri Aydın’ı, Düzce Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nedim Sözbir’i, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne de Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’ı atadı.

ÖSYM BAŞKANI BAYRAM ALİ ERSOY KİMDİR?

1974 yılında Sütçüler’de doğmuştur. 1996 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlamıştır. 2001 yılında ise Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde doktora eğitimini tamamlamıştır.

Lisans eğitiminden sonra akademik hayatına başlayan Bayram Ali Ersoy 1998 ile 2004 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak görev yapmıştır. 2004 yılında Yar. Doç. Dr. unvanını alan Bayram Ali Ersoy 2012 yılına kadar bu unvan ile Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde görev yapmaya devam etmiştir. 2012 yılında Doçent olan Bayram Ali Ersoy 2017 yılında da Profesör olmuştur.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde uzun yıllar görev yapan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy çeşitli idari görevlerde de bulunmuştur. Rektör Danışmanlığı, Daire Başkanlığı, Enstitü Müdür Yardımcılığı, Erasmus Koordinatörlüğü gibi idari görevleri yürütmüştür.

Uluslararası bilimsel dergilerde de görev alan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un matematik alanında yayınlanmış çok sayıda makalesi, araştırması ve kitabı vardır.