Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TMSF Başkanlığına Atadığı Fatin Rüştü Karakaş Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır?

8 Temmuz 2021 Perşembe günü tarihli Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı yayımlandı. Buna göre Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nda atamalar gerçekleştirildi. Fatin Rüştü Kararakaş kimdir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TMSF Başkanlığına Atadığı Fatin Rüştü Karakaş Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlanmaya devam ediliyor. 8 Temmuz 2021 Perşembe tarihli Resmi Gazete'de yeni bir atama kararı yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile yapılan atamaya göre Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesinde bazı atamalar gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan TMSF Başkanlık makamına bir atama yaparken aynı kararda TMSF Kurulu üyeliğine de bir başka atama daha yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TMSF'YE ATAMALAR

2021/308 karar sayılı Cumhurbaşkanı Kararı'na göre Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu Başkanlığında Fatin Rüştü Karakaş atandı. Aynı kararda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu üyeliğine de Yusuf Öksüzömer'in atandığı bildirildi.

FATİN RÜŞTÜ KARAKAŞ KİMDİR?

1968 yılında Rize'de dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini Rize'de tamamlayan Fatin Rüştü Karakaş üniversite eğitimi için İstanbul'a gitmiştir. Marmara Ünivertsitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü'nde lisans eğitimini almıştır.

Yüksek lisans eğitimine İstanbul Üniversitesi'nde başlayan Fatin Rüştü Karakaş “Para ve Banka” konusunda yüksek lisans eğitimi almıştır. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra çalışma hayatına başlamıştır.

1992 yılında Şekerbank Teftiş Kurulu'nda Müfettiş Yardımcısı görevi ile çalışma hayatına adım atmıştır. 2013 yılının Ocak ayına kadar bu bankanın çeşitli kademelerinde üst düzey görevlerde bulunmuştur.

2013 yılının Ocak ayından itibaren Şekerbank Personeli Munzam Sosyal Güvenlik Ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı'nda Genel Sekreter olarak görev yapmıştır. 2013 Kasım ayına kadar bu görevini sürdürmüştür.

2013 yılının Kasım ayından itibaren şekerbank Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayan Fatin Rüştü Karakaş, uzun yıllaer bu bankada görev aldı. Bir dönem BDDK'da da kurul üyesi olan Fatin Rüştü Karakaş 2019 yılında TMSF Kurul Üyesi olarak görevlendirilmiştir.

Fatin Rüştü Karakaş 2020 yılında Koza Altın, Koza Maden ve İpek Enerji'nin Yönetim kurulu Başkanlığına atandı.

Akfel Commodities Turkey Holding Yönetim Kurulu Başkanı da olan Fatin Rüştü Karakaş Doğal Gaz İhracatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapmıştır.

Fatin Rüştü Karakaş 8 Temmuz 2021'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TMSF Başkanı olarak atanmış ve göreve başlamıştır.