Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Açıkladı: Kurban Bayramı'nda Seyahat Yasağı Kısıtlaması Olacak Mı?

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Kurban Bayramı sokağa çıkma yasağı açıklaması sonrası gözler seyahat kısıtlaması kararına çevrilmişti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Açıkladı: Kurban Bayramı'nda Seyahat Yasağı Kısıtlaması Olacak Mı?

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Kurban Bayramı sokağa çıkma yasağı açıklaması sonrası gözler seyahat kısıtlaması kararına çevrilmişti. Özellikle de sosyal medyada korana virüs vaka sayısı yüksek olan iller tarafından bu tip kararların açıklanacağı yönündeki söylentiler konuyu gündeme taşımıştı. Konu hakkında açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yapıldı. Peki, Kurban Bayramında seyahat yasağı olacak mı, kurban bayramı seyahat yasak var mı, Kurban Bayramı'nda seyahat kısıtlaması olacak mı, var mı, seyahat yasak mı? Soruların yanıtları haberimizde...

Müslümanların en önemli bayramları arasında yer alan ve kurban ibadetlerini yerine getirdikleri Kurban Bayramı için geri sayım başladı.



KURBAN BAYRAMI 2020 NE ZAMAN?



Müslümanlar için büyük öneme sahip olan Kurban Bayramı bu sene 31 Temmuz 2020 Cuma günü başlayacak.



Kurban Bayramı Arefe günü ise 30 Temmuz Perşembe günününe denk gelecek. Cuma günü başlayacak olan Kurban Bayramı 3 Ağustos Pazartesi günü ise resmi tatil sona erecek ve çalışanlar Çarşamba günü itibari ile iş başı yapmış olacak.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Açıkladı: Kurban Bayramı'nda Seyahat Yasağı Kısıtlaması Olacak Mı?



KURBAN BAYRAMI'NDA SEYAHAT KISITLAMASI YASAĞI OLACAK MI, VAR MI, BAYRAMDA SEYAHAT YASAK MI?



Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan sokağa çıkma yasağı olmayacak şeklinde ki açıklama sonrasında gözler seyahat yasağı kısıtlaması kararına çevrilmişti.



Konu hakkında açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yapıldı. Oktay Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'ye vermiş olduğu röportajında şu anda Kurban Bayramı için sokağa çıkma yasağı ya da seyahat kısıtlaması gibi uygulamaların düşünülmediğini belirtti.



Ancak korana virüs salgınına karşı Kurban Bayramı'nda alınacak önlemler olacağını belirten Oktay “Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulacak. Eski bayramlarda olduğu gibi yoğun bayramlaşmalar yaşanmayacak. Ama kurban kesilecek. Kurban kesimiyle ilgili tedbirler alınacak. Hijyene dikkat edilmesi ve kalabalıkların oluşmaması için kurban kesimine bir sistem getirilecek” diyerek bir sonraki kabine toplantısı ile tüm bu önlemlerin masaya yatırılacağını ve alınacak kararların kamuoyu ile paylaşılacağını dile getirdi.



Emlak365.com