Cumhuriyetin 100. yılında emekliye 3. bayram ikramiyesi iddiası! Ödemeler ne kadar olacak?

Ekim ayının son günlerinde emeklilere Cumhuriyet Bayramı kapsamında ikramiye verilip verilmeyeceği merak konusu oldu. Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye alan emekliler, bu yıl 3. ikramiyeyi de alacak mı? İşte detaylar…
Cumhuriyetin 100. yılında emekliye 3. bayram ikramiyesi iddiası! Ödemeler ne kadar olacak?

Türkiye’de bilindiği üzere 2019 yılından bu yana emekli vatandaşlara yılda 2 kez bayram ikramiyesi veriliyor. Emeklilere verilen söz konusu ikramiye tutarları, bayram harçlığı olacak şekilde cüzi tutarlar olarak hesaplara yatırılıyor. Her yıl zam yapılıp yapılmayacağı konusu ile gündeme gelen bayram ikramiyesi ödemeleri, bu yıl da 2 kez yapıldı. Ancak 2023 yılında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla da ikramiye verilebileceği iddiaları gündeme geldi.

Türkiye’de milyonlarca emekli vatandaş, Temmuz ayında yapılan zam düzenlemesinden memnun kalmadı. Zira birçok emeklinin maaşı, zamlı haliyle de en düşük emekli maaş tutarı olan 7.500 TL’nin altında kaldı. Bununla birlikte Eylül ayı itibariyle emekliler, çeşitli ödeme ve kampanyaları araştırmaya başladı. Bu noktada emekli promosyon ödemeleri öne çıkarken, emekli maaş zamlarının yıl sonuna kadar belli olacağı bilgisi de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan geldi. Peki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için emeklilere ikramiye verilecek mi? İşte detaylar…

TÜRKİYE’NİN 100. YILINDA İKRAMİYE ÖDENECEĞİ İDDİA EDİLDİ

emeklilere-ramazan-bayrami-ikramiyesi-7-11-nisan-arasinda-odenecek.webp

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındaki milyonlarca emekli vatandaşa bu yıl da 2 kez bayram ikramiyesi verildi. Ramazan ve Kurban bayramları için verilen ikramiyeler, 2.000’er TL ile toplamda 4.000 TL olarak hesaplara yatırıldı. Ekim ayı yaklaşırken, gündemde yeni bir iddia yer aldı. İddialarda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılında emeklilere ek bir bayram ikramiyesi ödenebileceği belirtildi.

EMEKLİYE EKİM AYINDA 5.000 TL İKRAMİYE Mİ VERİLECEK?

Türkiye’nin 100. yaşında milyonlarca emekliye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde 5.000 TL bayram ikramiyesi ödenebileceği iddia edildi. Söz konusu emekli ikramiyesi ödemelerine ilişkin iddialarına karşı henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Eğer iddialar doğru çıkar ve emeklilere bu yıl Cumhuriyet Bayramı öncesi 5.000 TL bayram ikramiyesi verilirse, emekli vatandaşlar bu yıl toplamda 9.000 TL bayram ikramiyesi almış olacak. Ancak konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor ve ilerleyen günlerde ödemelerin olumlu ya da olumsuz bir kararla yeniden gündeme gelmesi bekleniyor.