Danıştay'ın Ayasofya Kararı Dünya Basınında! Acil Koduyla Duyurdular

Danıştay'ın almış olduğu Ayasofya kararının ardından dünya ülkeleri yaşanan bu gelişmeyi son dakika olarak duyurdular.
Danıştay'ın Ayasofya Kararı Dünya Basınında! Acil Koduyla Duyurdular

Danıştay'ın almış olduğu Ayasofya kararının ardından dünya ülkeleri yaşanan bu gelişmeyi son dakika olarak duyurdular. İngiliz BBC, ABD'li New York Times ve diğer ülke basınlarında sıcak haber olarak duyurulan bu kararda Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılacağı vurgulandı.

Danıştay 10. Dairesi tarafından alınan Ayasofya kararı dünya gündemine bomba gibi düştü. Alınan bu karar ile Ayasofya'nın cami olarak toplumun hizmetine sunulacağı bildirildi.



Danıştay tarafından alınan kararın gerekçesinde ise "Vakıf senedindeki cami vasfı dışında kullanımının ve başka bir amaca özgülenmesinin hukuken mümkün olmadığı sonucuna varılmıştır. Kadimden beri korunan Vakfa ait taşınmaz ve hakların, istifadesine bırakıldığı toplum tarafından kullanılmasına engel olunamaz." ifadeleri yer aldı.



DANIŞTAY TARAFINDAN ALINAN KARAR DÜNYA BASININDA



Danıştay tarafından alınan bu karar dünya basınına bomb gibi düştü. İşte İngiliz BBC, ABD'li New York Times ve diğer ülke basınlarında son dakika olarak duyurulan haberlerde kullanılan ifadeler.



Reuters haber ajansı “acil” koduyla duyurduğu haberi, Danıştay'ın Ayasfoya için aldığı kararı, uluslararası uyarılara karşı alındığına dikkat çekti.



İngiliz BBC haber sitesinden yayımladığı haberi 'Son Dakika' olarak duyurdu ve “Türk mahkemesi, 6’ncı yüzyılda inşa edilen Ayasofya Müzesi’nin camiye dönüştürülmesinin yolunu açtı” bilgisini paylaştı.



Amerikan New York Times (NYT) Ayasofya için Mimari bir mücevher nitelendirmesinde bulundu ve Ayasofya’nın mahkeme kararıyla müzeden camiye dönüştürülebileceğini yazdı. Haberde bu kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından çok istendiğine vurgu yapıldı.



Yunan Kathimerini haber sitesi de alınan kararın Yunanistan ile Türkiye arasında ilişkileri gereceğini aktardı.



Emlak365.com