Deprem Uzmanı Naci Görür fay hattı sıkıştı diyerek yeni deprem uyarısı verdi!

Bugün Van'da meydana gelen depremin ardından deprem uzmanı Naci Görür 4,7 büyüklüğündeki bu depremi yorumladı.
Deprem Uzmanı Naci Görür fay hattı sıkıştı diyerek yeni deprem uyarısı verdi!

AFAD tarafından bugün öğle saatlerinde yapılan son dakika duyurusu ile birlikte Van'da deprem meydana geldiği öğrenilmişti. Deprem hakkında açıklamalarda bulunan AFAD, depremin büyüklüğü ve yeri hakkında merak edilen detayları "Büyüklük:4.7 (Mw) Yer:Van Gölü - [04.01 km] Tuşba (Van) Tarih:2023-10-12 Saat:14:04:04 TSİ Enlem:38.906 N Boylam:43.501 E Derinlik:7 km" şeklinde açıkladı.

Oldukça şiddetli yaşanan bu depremin ardından Van'da yaşayan vatandaşlar paniğe kapıldı. Özellikle de 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, Türkiye'de depremlerin artabileceği ve farklı bölgelerde de yaşanabileceği konusunda merak edilenlere neden oldu.

Yaşanan deprem felaketinin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Naci Görür, bu depremin neye işaret olduğu, yeni bir büyük depremin habercisi olup olamayacağı konusunda bilgiler verdi.

VAN DEPREMİNİN ARDINDAN AÇIKLADI!

Daha önce de 600'den fazla vatandaşımız hayatını kaybettiği bir deprem felaketi geçiren Van ilinde 4,7 büyüklüğünde bir depremin yaşanması endişe yaratırken konuya ilişkin Naci Görür, "Van-Akçift’te 4,6 deprem oldu. Muhtemelen Erciş Fay Zonu içerisinde. 6 Şubat depremlerinden sonra Doğu Anadolu bayağı sıkıştı. Bu tür doğrultu atımlı kimi fayların deprem üretmesi normaldir. Sevgiyle" şeklinde konuştu.

screenshot-160.png

MARMARA DEPREMİ HAKKINDA DA KONUŞTU!

Tüm bu açıklamaların yanı sıra büyük bir depremin yaşanabileceği iller arasında birinci sırada gösterilen İstanbul hakkında da Görür bugün, "Bir çok arkadaşım Marmara’da olan küçük depremle ilgili fikrimi soruyor. Hep söylüyoruz hiç kimse kolay kalay bu deprem öncüdür diyemez. Evet bu üçlük deprem endişe ettiğimiz Kumburgaz Fayı üzerinde ama bu fayın batı ucunda krip nitelikli küçük sarsıntılar ara sıra oluyor. Bu da muhtemelen onlardan biri. Endişe edilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Özellikle gaz çıkışlarına bağlı küçük depremler de batı Marmara’da yaygın. Sevgiyle. Bu vesile ile bir kez daha tekrarlamak istiyorum: MİLLET OLARAK DEPREMLERİ DURDURAMAYIZ AMA DEPREM DİRENÇLİ YERLEŞİM ALANLARI YAPABİLİRİZ YÖNETİCİLERİMİZDEN TALEP EDİN" şeklinde ifadeler ile vatandaşlar uyarıldı.