Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında Meral Akşener'i hedef aldı!

Dün altılı masa tarafından yapılan açıklama ile birlikte Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu ortaya çıktı. Bunun ardından Devlet Bahçeli açıklamalarda bulundu.
Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında Meral Akşener'i hedef aldı!

Altılı masa tarafından geçtiğimiz günlerde yaşanan bazı anlaşmazlıklar sonucunda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener altılı masadan çekildiğini duyurmuştu. Yapılan bu açıklamaların hemen ardından ise Meral Akşener ile sürdürülen toplantılar sonucunda dün hep birlikte altılı masa tarafından adaylarının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu açıklandı. 

Bunun ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından kendi partisinin grup toplantısında bu konulara değinildi. Yaşanan olaylar nedeni ile Meral Akşener'i eleştirdi. 

İLKESİZLİĞİN ANA DAMARIDIR! 

Meral Akşener ile diğer partiler arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeni ile eleştiriler sunan Devlet Bahçeli, 

"Ortak aday anlayışı üzerinde uzlaşıp 24 saat bile geçmeden atılan imzayı inkar edenler, ilkesizliğin ana damarıdır. Eğri masayı kumar masası, küçük hesaplar masası, noter masası diyerek önce devirip sonra zoru görünce tekrar oturanlar ilkesizliğin numuneleridir. İttifak partilerin mensuplarını isyana çağırmak siyasi ahlak eksikliğinin fermanı değil de nedir. Kazanamaz dediği adayın yanında hizalanmak ilkesizliğin daniskası değil de nedir? Masayı devirene tekrar sandalye sunmak çürümüş siyasetin ilkesizliği değildir." dedi ve Belediye başkanları ile yaşananları da aktardı

"Belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olması baskılarına boyun eğmek siyasetin ilke ve ahlakına suikasta tamam demek değil midir? İP başkanı söylediği ağır sözlerin altından nasıl kalkacak? Türk siyaseti bu tip bir ilkesizliği ne görmüş ne muhatap olmuştur. Yine söylüyorum, bir kere satan yine satar, yine satar, yine satar.

Bu saatten sonra zillete fırtına kopsa da bizde yaprak bile kımıldamayacak. Bu saatten sonra zilletin ciddiye alınacak hiçbir siyasi teklifi olamaz. MHP ile Cumhur İttifakı'nın varlığından rahatsızlık duyanlar artık bizim nazarımızda hükümsüzdür. Biz kendimizi bilir, hasmımızı bilmezsek başarısızlık mukadderdir. Hem kendimizi hem hasmımızı biliyorsak o zaman başarı kaçınılmazdır. MHP'yi ve Cumhur İttifakı'nı doğru anlayan, doğru anlatan Türkiye sevdalıları hep var olacak." şeklinde konuştu. 

Bunun yanı sıra maçlarda gündeme gelen "hükümet istifa" sloganları hakkında da tepkilerini dile getiren Devlet Bahçeli, seçime Cumhur İttifakı olarak hazır olduklarını belirterek "Cumhur İttifakı, Türkiye Cumhuriyeti'ni yeni yüzyıla güvenli, huzurlu ulaştıracaktır." şeklinde konuştu. Devlet Bahçeli tarafından yapılan bu açıklamalar kısa süre içerisinde gündeme geldi.