Devletin kasası vergilerle doluyor! 13,2 Milyar Lira T.C. vatandaşı olan milyonların cebinden çıktı

Hükümetin 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem faciası ile birlikte başlattığı Ek MTV ödemeleri kasayı doldurdu. Ancak Ek MTV'ler iptal olabilir. Milyonların gözü kulağı bu haberde.
Devletin kasası vergilerle doluyor! 13,2 Milyar Lira T.C. vatandaşı olan milyonların cebinden çıktı

Yaşanan deprem faciasının ardından Türkiye genelinde başlatılan seferberlik kapsamında araç sahiplerinden yılda 2 kere alınması zorunlu olan Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 4'e çıkartılmıştı.

lkmunhrem0cpd65wnoxi-w-001.webp

Devletin kasası vergilerle doluyor! 13,2 Milyar Lira T.C. vatandaşı olan milyonların cebinden çıktı- Araç sahiplerine vergi yükü artırılırken Ek MTV ödemeleri yapmayanların araçlarını satışa çıkaramayacakları gibi bir çok mevzuat ile de taksit ödemeleri zorunlu hale getirildi. Bugün itibari ile Ek MTV'lerin ilk taksitlerinin son bulması ile birlikte Devletin kasası para oldu.

Hükümetin başlattığı Ek MTV'ler sayesinde hazineye 13,2 Milyar Liralık tahsilat gerçekleşti. İlk taksit ödemeleri ile birlikte gerçekleşmesi beklenen tahsilatın yüzde 87 oranındaki ödemeleri ise şuan için tamamlandı. Ancak Ek MTV'lere muhalefet kanadından gelen itirazlar sonrası bu ödenen paraların ne olacağı merak ediliyor.

28 EYLÜL'DE EK MTV'LER İPTAL OLABİLİR15100208-728xauto.webp

Yılda 2 kez alınan MTV'lerin 4'e yükselmesine itiraz eden muhalefet yetkilileri Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaparak Ek MTV'lerin iptaline ilişkin dava süreci başlatmıştı. Son açıklanan verilere göre Yüksek Mahkeme, ek MTV uygulamasının iptal istemini 28 Eylül’de görüşecek. Bunun sonucunda ise Ek MTV'lere ilişkin iptal kararı alınması ülke genelindeki tüm araç sahiplerini kapsayacak.

Kararın sonuçlanması için önümüzdeki 3 günlük süreç milyonlarca araç sahibi tarafından dikkatle takip edilirken sonucun iptal kararı olması ile devletin kasasına aktarılan 13,2 Milyar TL'nin de ne olacağı merak konusu oldu.