Dijital Satışla 6.3 Milyon Dolara Whatsapp Üzerinden Ada Satın Aldı

İrlanda'da bir müşteri mesajlama uygulaması üzerinden yapmış olduğu anlaşma ile ada satın aldı.
Dijital Satışla 6.3 Milyon Dolara Whatsapp Üzerinden Ada Satın Aldı

İrlanda'da bir müşteri mesajlama uygulaması üzerinden yapmış olduğu anlaşma ile ada satın aldı. Satın aldığı adayı görmeye gitmeyen ve ismi açıklanmayan kişi bu ada için 6.3 milyon dolar ödemek zorunda kaldı. İşte söz konusu adanın satışına ilişkin detaylar.

Koronavirüs salgınının etkili olmaya başladığı dönemlerden itibaren dijital satış modellerinde önemli bir gelişme kaydedildi.



Özellikle dünya ülkelerinde Şubat Mart döneminden etkisini artıran salgın nedeniyle firmalar satışlarını internet ortamından gerçekleştirmeye başladılar. Bu dönemde internet üzerinden gerçekleştirilen satışlarda önemli bir noktada da emlak sektörü yer aldı.



WHATSAPP ÜZERİNDEN ADA SATIN ALDI



Emlak sektörü adına pandemi süreci ile birlikte gelişen dijital satış işlemlerinde konut ve işyeri satışları ön plana çıktı. Bu dönemde çok sayıda müşteri farklı uygulamalar üzerinden inceledikleri evleri, işyerlerini internet üzerinden aldılar.



Dijital Satışla 6.3 Milyon Dolara Whatsapp Üzerinden Ada Satın Aldı



İnternet üzerinden gerçekleştirilen bu satışlara ilişkin çarpıcı bir örnek de İrlanda'dan geldi.



İrlanda kıyısında bulunan Horse (At) Adası dijital satış yöntemleri ile satıldı. Toplam 157 dönümlük ada 6.3 milyon dolara alıcı buldu. Satışı gerçekleştiren emlak ofisi Montague Real Estate tarafından yapılan açıklamaya göre adı açıklanmayan Avrupalı alıcı ile pazarlıklar WhatsApp üzerinden yapıldı. Alıcıya adanın bir videosu yollandı ancak, söz konusu alıcı adayı ziyaret etmeden satın aldı.



Avrupalı bir alıcı tarafından alınan Horse Adası'nda toplam 7 adet plaj ve 3 adet ev bulunuyor.



Emlak365.com