Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan terörle mücadele mesajı!

Bugün gündeme dair açıklamalarda bulunan Hakan Fidan terörle mücadele konusunda önemli mesajlarda bulundu.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan terörle mücadele mesajı!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından bugün gündeme dair açıklamalar geldi. Yapılan açıklamalarda Ankara'da terör saldırısı konusunda önemli mesajlarda bulundu. Hakan Fidan'ın gündeme dair açıklamaları başlıca şu şekildeydi;

ÇOK PİŞMAN OLACAK!

Ankara'da gerçekleşen saldırı hakkında konuşan Fidan, "Terörle mücadelede Türkiye'nin tavrının net olduğu açıktır. 2 teröristin Surieye'den geldikleri ve burada eğitim gördüğü ortaya çıkmıştır. PKK/YPG'ye ait bütün alt yapı üst yapı enerji tesisleri topyekün meşru hedefidir. Silahlı kuvvetlerimizin bu saldırıya cevabı çok net olacak ve bu terör örgütü çok pişman olacak." dedi.

ENERJİ KULLANIMI MESAJI!

KKTC Cumhurbaşkanı hakkında yaptığı konuşma hakkında ise "Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarından istifade etmek için Ada'daki nihai çözümü beklemek hem bölge için hem de dünya için iyi bir durum değil. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar geçen temmuz ayında çok yapıcı bir yaklaşımda bulundu. Çözümden bağımsız daha yaratıcı yaklaşımlar getirme metodundan hareketle "Bizim aramızdaki çözümsüzlük burada duruyor. Ama belli konular var ki iki toplumda bundan istifade edebilir. Bunun başında hidrokarbon kaynakları geliyor. Daha sonra elektrik entegrasyonu, yenilenebilir enerji, su, düzensiz göç, mayınların temizlenmesi gibi konular var." Aslında bunlar hayatın gündelik akışında toplumların, halkın büyük şekilde çözüm beklediği konular. Fakat Rum tarafı bir türlü bu konuda bir iş birliğine yanaşmadı. Bizim Türkiye olarak görüşümüz de KKTC ile aynı parallellikte siyasal çözümün beklenmesine gerek kalmaksızın her iki tarafın eşit şekilde istifade edeceği enerji potansiyelini kullanımı mümkündür. " ifadeleri ile bilgilendirmelerde bulundu.