e-Devlet çöktü mü, e-Devlet KYK sorgulama neden açılmıyor? KYK kredi borcu sorgulama hatası

KYK kredi borçlarına ilişkin yapılan açıklamanın ardından milyonlarca kişi borcunu sorgulamak için e-Devlet sistemine giriş yaptı. Ancak e-Devlet sisteminde borç sorgulama ekranı açılmıyor. E-Devlet çöktü mü, neden açılmıyor?
e-Devlet çöktü mü,  e-Devlet  KYK sorgulama neden açılmıyor? KYK kredi borcu sorgulama hatası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KYK kredi borcu açıklamasının ardından milyonlarca öğrenci e-Devlet sistemine girerek kredi borcunu öğrenmeye çalışıyor. Ancak e-Devlet sistemine T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra kredi borcu sorgulama ekranı açılmıyor. Bu da akıllara e-Devlet çöktü mü, neden açılmıyor sorusunu getirdi.

e-Devlet çöktü mü, neden açılmıyor?

 Kabine Toplantısı sonrasında milyonlarca öğrencinin KYK kredi borcu faizinin silineceği açıklandı. Bu gelişmenin ardından öğrenciler e-Devlet sistemine borç tutarlarını ve anapara borçlarını öğrenmek için akın etti. Ancak yüzbinlerce kişinin aynı anda e-Devlet sistemine giriş yapmasıyla e-Devlet sisteminde aksaklık yaşandı.

e-Devlet’e girdikten sonra ‘’ Öğrenim / Katkı Kredisi ve Burs Sorgulama ‘’ ekranına girmeye çalışan öğrenciler, ‘’ Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı ‘’ sorunu ile karşılaştı.

Sistemde, ’ Şu anda kullandığınız hizmette yaşanan talep yoğunluğu nedeni ile işlem

e-Devlet çöktü mü,  e-Devlet  KYK sorgulama neden açılmıyor? KYK kredi borcu sorgulama hatasıiniz sıraya alınmıştır. İşlem sonucunuz birazdan otomatik olarak görüntülenecektir ‘’ ifadesi yer alıyor.

E-Devlet sisteminde yaşanan bu hata, çok sayıda kişinin aynı anda sisteme giriş yapması nedeniyle meydana geldi. Kısa bir süre sonra giriş yapan kişi sayısı azaldıkça, sisteme girişler de açılacaktır.

Öğrenciler, mezunlar ve KYK borcu olan herkes KYK anapara tutarını yani ödeyecekleri tutarı öğrenmek için yoğun bir araştırma yapıyor. Kabine’den çıkan karar sonrasında 3 milyondan fazla öğrencinin öğrencilik döneminde aldığı KYK kredilerinden enflasyon ve faizin silinerek yalnızca aldıkları parayı ödemeleri kararı çıktı.