Ek MTV'leri hala ödemeyenler dikkat! 28 Eylül'e kadar süre verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar sonrası ödenmesi gereken Ek MTV'leri hala ödemeyenlere yeni açıklama geldi.
Ek MTV'leri hala ödemeyenler dikkat! 28 Eylül'e kadar süre verildi

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli deprem faciasının ardından Cumhurbaşkanlığı kararı ile birlikte araç sahiplerinden Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınacağı açıklanmıştı.

Ek MTV'leri hala ödemeyenler dikkat! 28 Eylül'e kadar süre verildi- Normal şartlar altında yılda 2 kez ödenmesi gereken MTV'ler bu yıl yaşanan deprem faciası sebep gösterilerek 4'e çıkarıldı. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz sebebi ile milyonlarca araç sahibi ek MTV'ler karşısında mağduriyet yaşarken ek MTV'lere ilişkin Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) iptal kararı alıp almayacağı bekleniyor.

kapak-155713.jpg

SON 6 GÜN KALDI

Muhalefet kanadında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Anayasa Mahkemesi (AYM)'e yapılan başvuru sonucu Ekk MTV'lerin iptaline ilişkin kararın 28 Eylül tarihinde görüşüleceği bildirildi. Bu durumda karara ilişkin son 6 gün kaldığıı biliniyor. Mahkeme görüşmelerinin iptal kararının çıkıp çıkmayacağı merakla beklenirken bu süreçte araç sahiplerine 6 Eylül'de ödemeye başladıkları ilk taksit ödemelerinin ardından 2'inci taksitleri ödemeleri için de süre verildi.

EK MTV İÇİN 2'İNCİ TAKSİT SÜRECİ BAŞLADI

2023 yılı içerisinde Ek MTV'lerin ikinci taksitleri için araç sahiplerine yeni süre verildi. İlk taksit ödemelerini gerçekleştirenlere ikinci taksit için Kasım ayı sonuna kadar süre verildi.

Ek MTV'leri ödemesi yapılmaması halinde aracı trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kaydı kapatma işlemi yapılamayacak. Ayrıca araç satışı yapmak isteyenlerin de Ek MTV'lerini ödemeden işlem yapamayacakları ve satış gerçekleştiremeyecekleri vurgulandı.