Ek MTV'yi o tarihe kadar ödemeyenler şimdi yandı: Yolun sonu hapiste bitebilir!

Ek MTV ödemeleriyle ilgili son uyarılar geldi! Hapse bile girebilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.
Ek MTV'yi o tarihe kadar ödemeyenler şimdi yandı: Yolun sonu hapiste bitebilir!

Eğer ek MTV ödemelerinizi yapmadıysanız büyük cezalarla karşı karşıya kalabilirsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EK MTV ÖDEMELERİYLE İLGİLİ SON UYARILAR

6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketi sebebiyle yaşanan ekonomik ihtiyaçlar sebebiyle ek MTV ödemeleri Anayasa Mahkemesi'ne taşındı. Anayasa Mahkemesi ek MTV tahsiliyle ilgili iptal talebini oy birliği kullanarak reddetti. Karar sonrasında gecikme faiz oranları ve ikinci taksit dönemiyle ilgili açıklamalar yapıldı. Ek MTV ödemelerinin ikinci taksit süresi 30 Kasım tarihinde sona eriyor. İlk taksit ödemelerinin 6 Eylül tarihine kadar yapılması gerekliydi. Bu taksitlerle birlikte yaklaşık 13.2 milyar TL gelir elde edildi. 

ek mtv ödemeleriyle ilgili son kararlar

Tahsilat hedefinin yüzde 87'sinin yapıldığı da öğrenildi. İlk taksit ödemesini süresinde yapmayan kişiler aylık yüzde 2.5 gecikme faiziyle karşı karşıya kalacak. Taksit ödemeleri Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesi gib.gov.tr internet sitesi ya da GİB Mobil Uygulaması üzerinden yapılabilecek. Ödemeler anlaşmalı bankaların kredi ya da banka kartları, banka hesapları, banka şubesi, mobil uygulaması, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabileceği gibi vergi daireleri ya da PTT şubelerinden de yapılabilecek. MTV ve ek MTV ödemelerinin yapılması ise zorunlu kılınıyor. Ek MTV ödemeleri yapılmazsa araç muayenesi, trafikten çekme, hurdaya atma, yurt dışına çıkarma işlemleri uygulanmayacak.