Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Akşener görüşmesinde neler konuşuldu?

Ankara kulislerinde hareketli dakikalar yaşanmaya devam ederken Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu Akşener'i ziyaret etti.
Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Akşener görüşmesinde neler konuşuldu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olarak önerilmesi sonucunda altılı masadan ayrılma kararı alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile İYİ Parti Genel Merkezi'nde görüşme sağladı. 

Milyonlarca kişi Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayını oldukça merak ederken beş parti liderinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını söylemesi üzerine Meral Akşener 'halkın isteği' olarak söylediği isimlerin Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu olmasının ardından altılı masadan ayrılmıştı. Altılı masaya tek bir şartla geri döneceğini belirten Akşener o şartın yine Yavaş veya İmamoğlu adaylığından geçtiğini belirtmişti. 

''MİLLETİN AYRILIĞA TAHAMMÜLÜ YOK!''

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala gündem oldukça yoğun olurken Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş Akşener'i  İYİ Parti Genel Merkezi'nde ziyaret etti. 

Gerçekleşen ziyarette neler konuşulduğu oldukça merak edilirken İBB Başkanı Ekrem  İmamoğlu "Kılıçdaroğlu'nun bilgisi ile ziyaret ettik" derken Yavaş ise "Akşener'den masaya dönmesini istedik, düşünecek. Milletimizin ayrılığa tahammülü yok." ifadelerini kullandı.

ALTILI MASA YENİDEN BİR ARAYA MI GELECEK?

Toplantı sonrası açıklamada bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu  "Bu ziyaretimizi Kemal Kılıçdaroğlu bilgisiyle gerçekleştiriyoruz. Biz Türkiye'mizin depremle birlikte yaşadığı zor günlerde memleketimizin geleceği açısından Altılı Masa'nın çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Saygıdeğer genel başkanımızla duygularımızı paylaştık" derken Mansur Yavaş ise "Masada yaşanan bu olayları seyretme imkanımız yok. Milletin ayrılığa tahammülü yok. Yaraları saracak şekilde bir araya gelmek milletimizin arzusu. Değerlendirecekler." ifadelerine yer verdi.