Ekrem İmamoğlu'ndan İlk Ayasofya Açıklaması: Milyonlarca İşsizin Derdine Çare Olacaksa Sonuna Kadar Arkasındayım!

Danıştay tarafından alınan karar sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kararname imzalayarak Ayasofya'yı tekrar cami olarak ibadete açmıştı.
Ekrem İmamoğlu'ndan İlk Ayasofya Açıklaması: Milyonlarca İşsizin Derdine Çare Olacaksa Sonuna Kadar Arkasındayım!

Danıştay tarafından alınan karar sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kararname imzalayarak Ayasofya'yı tekrar cami olarak ibadete açmıştı. Süreçte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sessiz kalması eleştirilere neden olmuştu. Sonunda beklenen açıklama geldi. İmamoğlu açıklamasında bu karar dünyadaki camilerimizi riskli konuma sokmuş mudur sorusunu yöneltirken çok konuşulacak açıklamalara imza attı. Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile Danıştay kararı sonrası Ayasofya tekrar cami olarak ibadete açılmıştı.



Konu hakkında değerlendirme beklenen isimlerden biri de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olurken sonunda o çok beklenen ilk açıklama geldi.



EKREM İMAMOĞLU: AYASOFYA KARARI DÜNYADAKİ CAMİLERİ RİSKLİ BİR DURUMA DÜŞÜRDÜ MÜ?



Uzun süredir sessiz kalması nedeni ile eleştirilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhuriyet gazetesinden İpek Özbey'e açıklamalarda bulundu.



Başkan İmamoğlu açıklamasında Dünyanın çeşitli yerlerindeki camilerimiz bu kararla riskli bir duruma düşmüş müdür? On binlerce Müslümanın, gurbetçi kardeşlerimin huzur içinde ibadetlerini yaptığı bu camilerin başına bir şey gelir mi? O ülkelerin yöneticileri böyle adım atarsa ve 'Camilerle ilgili kararımıza yönelik ithamları, doğrudan egemenlik haklarımıza saldırı sayarız' derse ne olacak?" sorusunu gündeme taşıdı.



BAŞKAN İMAMOĞLU: BU KARAR DÜNYADA ÜLKEMİZE ZENGİNLİK VE MUHABBET KATARSA ARKASINDAYIM



Konuşmasının sonunda karara olan tepkisi de dile getiren Başkan İmamoğlu "Ayasofya, benim aklımda ve vicdanımda 1453’ten beri cami. Tüm konuşmalarımdaki ifadem ‘Ayasofya Camii’dir. Kendisine muhafazakâr diyen TV kanalları ‘ilk ezan okundu’, ‘ilk namaz 24 Temmuz’da kılınacak’ diyor. Oysa 30 yıldır Ayasofya’da 5 vakit ezan okunuyor.



İçindeki Abdülmecit mescidinde namaz da kılınıyor. 1991’den beri kapısında tabela var. ‘Ayasofya kararı iyi mi kötü mü’ diye sorgulamak yerine sorgulanması gereken şey şu; 1 yıl önce; ‘Bu kararın getirisi götürüsü nedir? Burada bunu açıklamam doğru olmaz. Bunun bir götürüsü var. Bizim için faturası çok daha ağırdır, unutmayalım...’ denilirken, aradan geçen 1 yılda ne değişti?



Eğer Ayasofya’daki bu değişiklik ülkeme, milletime maddi-manevi zenginlik katacaksa, işsizin derdine derman olacaksa, ülkeme saygınlık kazandıracaksa arkasındayım" çıkışında bulundu.



Başta Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan olmak üzere çok sayıda köşe yazarı ve haberci sosyal medya hesabı üzerinden her konuda değerlendirmede bulunan İmamoğlu'nun Ayasofya kararı sonrası tek bir paylaşımda dahi bulunmamasını sert bir şekilde eleştirmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhuriyet Gazetesi'ne verdiği röportajı ile tüm eleştirileri de yanıtlamış oldu.



Emlak365.com