Engin Ardıç neden öldü, hastalığı neydi, kaç yaşındaydı?

Sabah Gazetesi’nin köşe yazarlarından Engin Ardıç’ın hayatını kaybettiği açıklandı. Bir süredir tedavi gören Engin Ardıç neden öldü, hangi hastalıktan tedavi görüyordu?
Engin Ardıç neden öldü, hastalığı neydi, kaç yaşındaydı?

Uzun yıllar köşe yazıları ve günlük yorumları ile Türk basınında yer alan gazeteci Engin Ardıç’ın hayatını kaybettiği açıklandı. Son olarak Sabah Gazetesi’nde köşe yazıları yayınlanan Engin Ardıç oldukça sivri kalemi ile biliniyordu. Muhalefete yönelik yazdığı yazılarla adından söz ettiren Engin Ardıç’ın yazıları Nisan ayının başından itibaren yayınlanmıyordu. Bugün ise Engin Ardıç’ın ölüm haberi kamuoyuna ilan edildi.

ENGİN ARDIÇ’IN ÖLÜM NEDENİ NE?

Engin Ardıç’ın ölüm nedeninin ne olduğuna dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak yakın dostlarından edinilen bilgiler yakın zamanda kamuoyuna yansımış ve Engin Ardıç beyin kanaması geçirmişti. Bu beyin kanamasına bağlı olarak tedavi altına alınan Engin Ardıç’ın bu nedenle öldüğü ileri sürülüyor. Engin Ardıç hakkında 6 aydır amansız hastalıkla mücadele ettiği bilgisi de kamuoyunda yer alıyor. Ünlü gazetecinin ölüm nedeni hakkında resmi bir açıklama yapılması bekleniyor. Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde tedavi gören Engin Ardıç bu hastanede hayatını kaybetti.

ENGİN ARDIÇ KİMDİR?

1952 yılında Trabzon’da doğan Engin Ardıç 1970 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun olmuştur. 1976 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümü’nü bitirerek lisans eğitimini tamamlamıştır. Gazetecilik mesleğine 1970 yılında Tiyatro 70 dergisi ile giriş yapmıştır. Reklam yazarlığı, BBC Türkçe yayınlar servisi spikerliği, tiyatro ve edebiyat eleştirmenliği, yayın danışmanlığı gibi işlerde çalışmıştır. Sabah, Dünya, Star, Akşam gibi gazetelerde köşe yazıları yayınlanmıştır. Star TV’de her akşam ana haber bülteninin ardından 5 dakikalık günü yorumu programı ile ülke çapında tanınmıştır. Yazdığı 5 kitabı olan Engin Ardıç 71 yaşında hayatını kaybetti.

Engin Ardıç'ın cenaze programı ile alakalı olarak henüz bir açıklama yapılmadı. İstanbul'da düzenlenecek olan bir cenaze töreni ile Engin Ardıç'ın toprağa verilmesi bekleniyor.