Erdoğan'ın Yeni Müjdeleri Borçlu Vatandaşları Sevindirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından kamuoyuna toplantıda alınan kararları duyurdu. Yeni alınan kararlar arasında kamuya borçlu olan vatandaşları oldukça sevindiren bazı müjdeler de var.
Erdoğan'ın Yeni Müjdeleri Borçlu Vatandaşları Sevindirdi

Yılın ilk Kabine Toplantısı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantının ardından her kameraların karşısına geçerek alınan kararları bizzat açıkladı. Özellikle kamuya borcu olanları sevindiren yeni kararlar neticesinde bazı vatandaşlar ciddi bir borç yükünden kurtulacak.

Kabine Toplantısı'nın tamamlanmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her seferinde olduğu gibi yine kameraların karşısına geçerek alınan kararları açıkladı. Yılın ilk Kabine Toplantısı'nda kamuya borçlu olan vatandaşlara yönelik bir takım konular görüşüldü ve sevindirici kararlar alındı.

Kamu Alacaklarının Sadece Anaparası Ödenecek

Vatandaşlar son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle borçlarını ödemekte güçlük çekmeye başladı. Borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar günü geçen bazı ödemeler için faiz yükünün altına girmiş oluyor. Son ödeme tarihi geçen her borç için faiz işlemeye başlıyor. 

Bugün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nda kamuya karşı borçlu olan vatandaşları sevindiren bir karar alındı. Özellikle prim, vergi, ceza gibi kamuya karşı olan borçlarını ödeyemeyen ve faiz yükü altına giren vatandaşların üzerinden bu yük kaldırılacak. Kamu alacaklarının faizi silinecek ve sadece anapara borç tahsil edilecek.

Taksitler Halinde Ödeme Kolaylığı Sağlanacak

Faizlerin silinmesine rağmen bir kalemde ödenemeyecek kadar fazla olan vatandaşlarımızın bu derdine de bir çözüm getirildi. Borcunu taksitler halinde ödemek isteyen vatandaşlara düşük oranlarda vade farkı ile taksitlendirme imkanı sunulacak.

KYK Borçları Yeniden Yapılandırılacak

Öğrencilik döneminde alınan ancak iş hayatına atılınca ciddi bir sorun haline dönüşen öğrenim kredisi de yapılandırma kapsamına alınacak. KYK borcu olan ve ödeme zorluğu çeken vatandaşlarımızın borçlarını yeniden yapılandırarak uygun koşullarda taksitler halinde ödemesine olanak sağlanacak.

İcralık Borçlar Siliniyor

Daha önce alınan bir kararla, vatandaşlarımızın 2 bin liradan daha az olan ve faturalarından kaynaklı icralık borçları silinmişti. Şimdi bu uygulamanın kapsamı genişletildi. Vergi, ceza, faiz gibi tüm kamuya karşı olan 2 bin liranın altındaki icralık borçlar silinecek.

El Konulan Ehliyetler Geri Verilecek

Ülkemizde her sürücünün ehliyetinde 100 puanı bulunmaktadır. Söz konusu puan yazılan cezaya göre deşen oranlarda düşer. 100 puanı biten sürücünün ehliyetine el konulur. alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük dışındaki cezalar nedeniyle ehliyet puanını bitirenler hariç, ehliyetine ceza puanı işlenen vatandaşların puanları silinecek. Bu uygulamayla birlikte 10 bine yakın vatandaş ehliyetine geri kavuşacak.