Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Metaverse açıklaması ile Facebook’u karşısına aldı!

Ethereum’un (ETH) kurucu lideri Vitalik Buterin, Twitter’dan yaptığı açıklamalarda Metaverse üzerine yapılan ve yapılacak olan kurumsal girişimlerin başarısız olacağını dile getirdi. Buterin ayrıca Facebook'un (Meta), Meta verilerini yanlış depolama üzerine yaptığını öne sürdü.
Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Metaverse açıklaması ile Facebook’u karşısına aldı!

Dünya genelinde Metaverse çılgınlığı yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana büyük bir popülarite elde eden, sosyal medya platformlarında artık eskisi kadar gündeme gelmediği düşünülse de atılan adımlarla ve yatırımlarla popülaritesini koruyan Metaverse alanı, bu kez de Ethereum’un (ETH) kurucu lideri Vitalik Buterin’in hedefinde kaldı. Kripto para piyasalarında Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk kadar etkiye sahip bir isim olan ve piyasalara yön verebilen Buterin, Metaverse hakkındaki düşüncelerini Twitter üzerinden yaptığı birtakım açıklamalarla paylaştı. Buterin, hedefine aynı zamanda Facebook’u da aldı.

ETHEREUM KURUCUSUNDAN METAVERSE AÇIKLAMASI

Blockchain denetçisi Dean Eigenmann ile Twitter üzerinde karşılıklı paylaşımlarda bulunan Buterin, Metaverse üzerine yapılan ve yapılacak olan kurumsal girişimlerin başarısız olacağını öne sürdü. Buterin daha sonra bu söyleminde adresi biraz daha küçülterek Facebook’u hedef aldı ve Meta verilerinin yanlış depolama üzerine yapıldığını iddia etti. Dean Eigmann’ın Metaverse hakkındaki düşüncelerini formüle etmek adına “mücadele ettiklerini” belirten bir paylaşımda bulunmasının ardından açıklamalarını dile getiren Buterin, Metaverse ile ilgili ilk kez bu kadar açık şekilde fikir belirtti.

DEAN EIGMANN’IN METAVERSE AÇIKLAMALARI

Dean Eigmann, Twitter paylaşımında “Kavramlarla ilgili tüm fikirler mantıklı ama yine de VC’lerin şu anda finanse ettiği şekillerde olacağına inanmıyorum” sözlerini dile getirdi. Eigmann daha sonra açıklamasında “Eski bir oyuncu olarak uzun zamandır ‘Metaverse’ hakkında nasıl düşündüğümü formüle etmek için mücadele ediyorum, kavramlar hakkındaki tüm fikirlerin mantıklı olduğu, toplulukların sanal dünyalara taşındığı vs. ancak yine de bunun olacağına inanmıyorum. VC’lerin şu anda finansman sağlama yolları bu Metaverse saçmalığının yarısından ise World of Warcraft’ta takılmayı tercih ederim” dedi.

“FACEBOOK’UN ŞİMDİ YARATTIKLARI YANLIŞ ŞEKİLDE ATEŞLENECEK”

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Metaverse açıklaması ile Facebook’u karşısına aldı!

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Dean Eigmann’ın paylaşımlarını alıntıladı ve paylaşımında “Metaverse gerçekleşecek. Ancak mevcut kurumsal girişimlerin kasıtlı olarak Metaverse’ü yaratma girişimlerinin hiçbir yere gideceğini düşünmüyorum. Eleştirim, ‘Metaverse Wikipedia, Metaverse Encyclopedia Britannica’yı yenecek’ düşüncesinden daha derin. Metaverse veri tabanının tanımını henüz tam olarak bilmiyoruz, insanların gerçekte ne istediğini bilmek için çok erken. Yani Facebook’un şimdi yarattığı her şey yanlış şekilde ateşlenecek” sözlerini dile getirdi.