Ev kadınları, gençler, emekliler, taşeronlar ve memurları 2. torba yasada ne bekliyor?

Meclis’in açılmasına artık sayılı günler kaldı ve Meclis’e gelecek olan ikinci torba yasa ile milyonları yakından ilgilendiren konular düzenleme ile yasalaşacak. Emeklileri, memurları, işçileri, ev kadınlarını ve gençleri ikinci torba yasada neler bekliyo
Ev kadınları, gençler, emekliler, taşeronlar ve memurları 2. torba yasada ne bekliyor?

Ekim ayında Meclis açılacak ve Meclis’in açılması ile birlikte ikinci torba yasa düzenlemesi gerçekleştirilecek. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yasal düzenlemelerin Meclis’in açılışıyla birlikte yasalaşarak çıkması bekleniyor. 1 Ekim’de açılacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelecek olan ikinci torba yasada birçok önemli düzenlemenin yer alacağı ifade ediliyor.

Ekim ayında açılacak olan Meclis’te görüşülmesi beklenen ikinci torba yasada birçok düzenleme konusu bulunuyor. Hükümetin seçim beyannamesinde bulunan Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulması ile birlikte ikinci torba yasa düzenlemesi sonrasında kadınlara sosyal güvence ve emeklilik haklarının verilmesi Meclis gündemine taşınacak. Öte yandan Bağ-Kur’lu küçük esnafın beklediği prim indirimi, emeklilere ara zam ve taşerona kadro gibi konular da Ekim ayındaki torba yasada yer alabilir. İşte detaylar…

EV KADINLARINA EMEKLİLİK HAKLARI

İkinci torba yasa düzenlemesi ile Aile Koruma Kalkanı Paketi dahilinde ev kadınlarının hem sosyal güvenceye kavuşması hem de yıpranma hakkına benzer bir uygulama ile erken emekli olması söz konusu olacak. Sistemin 4 ayaklı şekilde yürütülmesi bekleniyor. Bu adımlarda sırasıyla sigortası hiç olmamış olan ev kadınları, anneler açısından çocuk sayısına göre emeklilik imkanları, anneler için yıpranma düzenlemesi ile erken emeklilik ve doğum borçlanması adımları ele alınacak.

GENÇLERE VERGİSİZ TELEFON VE FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ

0x0-ikinci-torbada-mujdeler-var-emekliler-isciler-gencler-memurlar-ev-kadinlari-bu-duzenlemeleri-bekliyor-1694787888499.jpg

Düzenleme ile gündeme gelmesi beklenen Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulmasıyla birlikte evlenecek olan gençlere verilecek olan faizsiz ve ön ödemesi kredi desteği de gündeme gelecek. Ayrıca gençlere elektronik alışverişlerinde 10 GB internet konusu ve vergi düzenlemesi de bu torba yasa görüşmelerinde yer alacak.

EMEKLİLERE ARA ZAM VE ÜÇÜNCÜ İKRAMİYE

İkinci torba yasa görüşmelerinde ayrıca emekliler ile ilgili yapılması beklenen iyileştirmeler de yer alacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu konuda çalışmaların devam ettiğini belirtmişti. Çalışmalar tamamlandığında ara zam ve üçüncü bayram ikramiyesi ile ilgili düzenlemenin de torba yasada yer alması bekleniyor.

TAŞERONA KADRO, MEMURA 3600 EK GÖSTERGE

Bir diğer yandan bir süredir Türkiye gündeminde yer alan taşeronlara ek kadro düzenlemesinin de torba yasada yer alması bekleniyor. Kadroya giremeyen taşeronlar ile ilgili çalışmalar devam ederken, toplu sözleşme ile gündeme gelen ve birinci derece memurlara verilecek olan 3600 ek gösterge hakkının da düzenlemede yer alması bekleniyor.