Faydaları saymakla bitmeyen zeytin için Canan Karatay'dan kritik uyarı geldi!

Senelerden bu yana zeytinin faydalarını açıklayan Canan Karatay, önümüzdeki kısa vadede zeytin bulma konusunda sorun yaşayabileceğimiz konusunda uyarılarda bulundu.
Faydaları saymakla bitmeyen zeytin için Canan Karatay'dan kritik uyarı geldi!

Zeytin ve zeytinyağının faydaları hakkında sık sık açıklamalarda bulunan Canan Karatay, daha önceki senelerde zeytin konusunda kıtlığın yaşanabileceğinden bahsetmişti. Son dönemde de zeytin kıtlığının konuşulmasının ardından Karatay tarafından yapılan açıklamalar bir kez daha gündeme geldi.

KITLIK OLABİLİR DİYEREK AÇIKLADI!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Uzman Dr. Canan Karatay, "Zeytinyağı meyve suyudur, zeytin ise altındır. Amerika 2025 yılını kıtlık yılı olarak hesap etmektedir. O kıtlık yılında tek ayakta kalacak ağaç zeytin ağacı olacaktır. Zeytin ağacı çok olan ülkeler kıtlık yaşamayacaktır. Zeytin ağacı yok edilmemeli, korunmalıdır. Yiyeceklerinizi zeytinyağlı yemeye devam edin, ancak ekmek ve börek gibi karbonhidrat içeren gıdalardan kaçının. Zeytinyağı yemeye devam edin, bu sizi zayıflatabilir. Zeytinyağı, ana sütünün aynısıdır. Ana sütünde hayvansal kolesterol bulunurken, zeytinyağında bitkisel kolesterol vardır.

Zeytin ve zeytinyağını sık tüketmek önemlidir. Her gün 30-40 adet zeytin yiyen kişi hastanenin yolunu unutur. Zeytin ve zeytinyağında bulunan antioksidanlar vücudu korur. Zeytinyağı kilo aldırmaz. Ancak ekmek ve şeker tansiyonu yükseltir, obeziteye neden olur. Bu nedenle, bol ekmek ve şeker tüketiminden kaçınılmalıdır. Karbonhidrat içeren gıdalardan uzak durulmalıdır. Zeytin ve zeytinyağı, sağlıklı bir beslenme için önemlidir. Zeytin yaprağı çayı da bağışıklık sistemini güçlendiren bir içecektir. Ülkemiz zeytincilik konusunda büyük bir potansiyele sahiptir."

Bu açıklamaları ile birlikte hem zeytin ve zeytinyağının faydalarından bahsederken hem de bu süreç içerisinde kıtlık gibi sorunların karşımıza çıkabileceğinden bahsedildi.