Felaket kapıda! Valilik'ten sağanak yağış ve fırtına uyarısı geldi

İstanbul Valiliği tarafından yapılan son uyarı ile birlikte denizlerde fırtına beklendiği, sağanak yağışa karşı da dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.
Felaket kapıda! Valilik'ten sağanak yağış ve fırtına uyarısı geldi

Kış aylarına yaklaşmaya başladığımız son dönemde hava sıcaklıkları da azalmaya başladı. Soğuk havaların yaklaşmaya başlamasının ardından uzmanlar tarafından da konu ile ilgili önemli uyarılar yapılmaya başlandı. Yapılan bu son uyarılara göre denizlerde fırtına beklendiği ifade edildi.

VALİLİK'TEN UYARI GELDİ!

Sabah saatlerinden itibaren başlaması gereken fırtına ile ilgili İstanbul Valiliği açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Batı Karadeniz’de rüzgarın, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden sonra fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Pazartesi) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor." şeklinde ifadeler ile vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

screenshot-181.png

METEROOLOJİ'DEN UYARI GELDİ!

Valilik tarafından yapılan açıklamanın yanı sıra Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından da konu ile ilgili açıklamalar geldi. Yapılan açıklamalarda özellikle fırtınaya karşı vatandaşların gerekli tedbirlerini alması gerektiği ifade edildi. Konuya ilişkin duyuruların tamamı şu şekilde verildi;

Denizlerimizde (Karadeniz ve Kuzey Ege) Fırtına Bekleniyor!

"Batı Karadeniz’de rüzgarın, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatıdan doğusu güneybatıdan öğle saatlerinden itibaren geneli kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Pazartesi) akşam saatlerinde batısında, akşam saatlerinden sonra doğusunda etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz’de rüzgarın, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Pazartesi) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Kuzey Ege’nin kuzeyinde rüzgarın, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Pazartesi) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor."

Batı Karadeniz Kıyı Kesiminde Kuvvetli Sağanak Yağış Bekleniyor!

"16.10.2023 Pazartesi öğle saatlerinden sonra Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde beklenen sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Yukarıda verilen uyarıların tamamında beklenen hadiselerin yarın yani 16 Ekim tarihinde sabahın erken saatlerinden başlayarak gece yarısına kadar devam etmesinin beklendiği öğrenildi.