Fetö'ye Taşınmaz Darbesi

Fetö’nün 1.174 taşınmazının satış işlemi durduruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği talimat ile FETÖ şirketlerinin tapuda kaydı olan gayrimenkulleri listelendi. Araştırmaların sonucunda 1.174 taşınmaza ait satış ve devir işlemlerinin durdurulmasına karar verildi. Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana hükümet, FETÖ’nün mali kaynaklarını engellemek için mücadele ediyor. Bu bağlamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talimatı ile Tapu ve Kadastro Müdürlükleri
Fetö'ye Taşınmaz Darbesi

Fetö’nün 1.174 taşınmazının satış işlemi durduruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği talimat ile FETÖ şirketlerinin tapuda kaydı olan gayrimenkulleri listelendi. Araştırmaların sonucunda 1.174 taşınmaza ait satış ve devir işlemlerinin durdurulmasına karar verildi.

Fetö'ye Taşınmaz Darbesi

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana hükümet, FETÖ’nün mali kaynaklarını engellemek için mücadele ediyor. Bu bağlamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talimatı ile Tapu ve Kadastro Müdürlükleri FETÖ’nün mal kaçırmasını engellemek için çalışmaya başladı. FETÖ’ye destek veren, özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişiler hakkında idari ve adli süreç başlatıldı. Bu süreci takiben, 1 yıl içinde haklarında idari ve adli süreç başlatılan kişilere ait 1.174 taşınmazın tapu işlemleri durduruldu. Hazine’ye 4 bin 788, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne 2 bin 131 adet taşınmaz devir edildi.

Tapu İşlemleri Durduruldu


FETÖ’ye mali yardımda bulunmak, mal kaçırmak ve para transferi gibi amaçlarla, terör örgütüne üye olan ve destek veren ve özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişilere ait bin 174 adet taşınmazın tapu işlemleri durduruldu.

Fetö'ye Taşınmaz Darbesi

Gerekli Tüm Tedbirler Alındı


Titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde terör örgütü üyelerine ait taşınmazlar tespit edilmiş ve önlemler alınmıştır. Mahkeme kararı ile Hazine’ye devredilen taşınmaz adedi 4 bin 788, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilen taşınmaz adedi ise 2 bin 131 olarak açıklandı. İdari birimlerin talepleri doğrultusunda bloke edilerek incelenen taşınmaz adedi 72 bin 201 iken, adli mercilerin talepleri doğrultusunda bloke edilerek incelenen taşınmaz adedi ise 167 bin 092 olarak tespit edildi.

Fetö'ye Taşınmaz Darbesi

Değerleri Oldukça Fazla


15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra Tapu Müdürlükleri FETÖ ile ilgili kurs, yurt, okul gibi taşınmazlar ile dernek veya şirketlerin tapu işlemlerinde de titiz bir çalışma sürdürmeye başladı. Yapılan işlemlerde fabrika binası, rezidanslar ve Üsküdar’da 14 bin metrekarelik arsa olmak üzere çeşitli yerlerdeki değeri yüksek taşınmazlar da tespit edildi.