Flaş deprem uyarısı gündemi değiştirdi! Deprem profesörü gerilmeli faylarla dolu o bölge için uyardı

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından uzmanların değerlendirmeleri vatandaşların radarına girerken birbiri ardında meydana gelen depremlerde endişe yaratmaya devam ediyor. Bu çerçevede deprem uyarılarını sıralayan uzman isimden yeni uyarı geldi.
Flaş deprem uyarısı gündemi değiştirdi! Deprem profesörü gerilmeli faylarla dolu o bölge için uyardı

Ülkemiz tarihine geçen pek çok yıkıcı deprem aydı bulunuyor. Son olarak 6 Şubat 20203 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük bir yıkıma neden olan iki depremin yaraları da hala sarılmaya çalışılıyor. Deprem felaketinin üzerinden bir yıl geçmişken hem artçılar hem de yeni depremler meydana gelmeye devam etti.

Son olarak İzmir ve Van illerinde meydana gelen depremler daha önce de deprem gerçeği ile yüzleşmiş olan vatandaşları korkuturken Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den önemli bir değerlendirme geldi. Deprem konusunda zayıf yapı stoku ve yanlış zemin yapılaşması nedeniyle depremden alınan hasarın arttığına değinen Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Görür, gerilmeli fay hatlarına ilişkin bir açıklamada bulunarak son depremleri değerlendirdi.

DEPREM UZMANI GÖRÜR'DEN FLAŞ UYARI

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Görür, Van ve İzmir depremi ile ilgili sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden önemli bir değerlendirmede bulundu. AFAD'ın verilerine göre Ege Denizi'nde yerin 7.77 kilometre derinliğinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana gelirken Van'ın Tuşba ilçesinde de 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiği öğrenilmişti.

flas-deprem-uyarisi-gundemi-degistirdi-deprem-profesoru-gerilmeli-faylarla-dolu-o-bolge-icin-uyardi.webp

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Görür, iki depremi değerlendirdiği açıklamasında önemli bir uyarıda bulundu. Yer Bilimci Prof. Dr. Görür, depremle ilgili sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında "Ege’de 4,4 deprem oldu. Görece derin bir deprem. Deniz batimetrisinden de görüldüğü gibi KD-GB uzanımlı bir fay üzerinde. Ege Denizi'nin tabanı çok sayıda gerilmeli fayları ile dolu" değerlendirmesinde bulunurken Van depremiyle ilgili olarak da ''Van/ Çolpan’da 4,0 deprem oldu. Deprem Erciş ve Karayazı Fay zonları arasında sığ bir deprem.

flas-deprem-uyarisi-gundemi-degistirdi-deprem-profesoru-gerilmeli-faylarla-dolu-o-bolge-icin-uyardi-001.jpgBu bölge 2011 yılındaki Van Depremi sırasında belirli bir hasar almıştı. Geçmiş olsun, sevgiyle'' ifadelerini kullandı. Ege Denizi'nin tabanı ile ilgili olarak yaptığı açıklama ile bu tabanın gerilmeli faylara sahip olduğundan bahseden Prof. Dr. Görür, derin bir deprem olduğuna ilişkin de yeşil ışık yaktı.

NOT: Bu yazıda yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir.

Emlak365.com