Galatasaray’da gözler Mertens ve Torreira transferlerinde! İmzalar çok yakın…

Galatasaray’a transfer olmasına kesin gözüyle bakılan dünya yıldızı Dries Mertens, bu sezon 3,5 milyon Euro garanti ücret alacak. Sarı kırmızılı ekip şampiyon olursa Mertens’in sözleşmesi aynı ücretten 1 yıl daha uzayacak.
Galatasaray’da gözler Mertens ve Torreira transferlerinde! İmzalar çok yakın…

Galatasaray’da yeni sezon hazırlıkları son hız devam ederken, transfer adımları da giderek hızlanıyor. Yeni sezon öncesi 7 transferi bitiren ve şimdi gözünü dünya yıldızlarına diken Cimbom, Dries Mertens transferini bitirmeye çok yaklaştı. İtalyan ekiplerinden Napoli’nin efsanesi haline gelen 35 yaşındaki Belçikalı golcü için opsiyonlu bir kontrat hazırlayan Galatasaray, ilk etapta 5 milyon Euro isteyen Mertens için yeni formülde Mertens’in talebini düşürmesini sağladı. Mertens, Galatasaray’da ilk sezonda 3,5 milyon Euro kazanacak. Galatasaray’ın şampiyon olması halinde Mertens’in sözleşmesi de 1 yıl otomatik olarak aynı ücretten uzayacak.

MERTENS TRANSFERİ BİTMEYE ÇOK YAKIN

Galatasaray’da gözler Mertens ve Torreira transferlerinde! İmzalar çok yakın…

Galatasaray, asıl bölgesi santrafor olan ancak hücum hattının her bölgesinde oynayabilen Dries Mertens transferini bitirmeye çok yakın. Eğer Galatasaray Mertens transferini bitirirse, 10 numara bölgesine takviyeyi de erteleyecek. Mertens Galatasaray’da ilk sezonunda 3,5 milyon Euro ücret alacak ve şampiyonluk halinde Mertens’in sözleşmesi aynı ücretten bir yıl daha uzayacak. Ayrıca sözleşmede bonus ödemeler de olacak. Galatasaray, orta saha ve hücum hattını Okan Buruk’un talepleri doğrultusunda yeni sezon öncesi tam anlamıyla tamamlamak ve güçlendirmek istiyor.

MORUTAN İTALYA’YA KİRALANDI

Galatasaray’da Rumen futbolcu Olimpiu Morutan, geçtiğimiz sezon bir türlü bekleneni karşılayamadı. Taraftarın tepkisini çeken Morutan, 150 bin Euro bedelle İtalya Serie B ekiplerinden Pisa’ya kiralandı. Sezon sonunda Morutan’ın 5,5 milyon Euro zorunlu satın alma opsiyonu da bulunuyor. Kadroyu son haline kavuşturmak ve yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlamak isteyen Cimbom, öte yandan Lucas Torreira transferinde de sona çok yaklaştı.

TORREIRA TRANSFERİ PRENSİPTE TAMAM

Galatasaraylı yöneticiler, Lucas Torreira’nın menajeri Oscar Betancourt ile önceki akşam bir araya geldi. Taraflar arasında masada, transferde prensip anlaşması sağlandı. 3 yıllık sözleşme, 3,6 milyon Euro garanti ücret ve bir dizi ek madde Torreira’nın sözleşmesinde yer alacak. Galatasaray ve Torreira, sözleşmedeki bazı evrakların tamamlanmasından sonra karşılıklı imzaları atacak.