Galatasaray’ın Lucas Torreira transferinde 2 büyük kriz çıktı!

Yeni sezon öncesi orta sahasına bir takviye daha yapmak isteyen Galatasaray, Arsenal ile Uruguaylı futbolcu Lucas Torreira için anlaşma sağladı. Ancak transfer harekatında 1,5 milyon Euroluk kriz ortaya çıktı.
Galatasaray’ın Lucas Torreira transferinde 2 büyük kriz çıktı!

Teknik direktör Okan Buruk’un gelişi ile birlikte kadrosunu güçlendirmeye başlayan ve peş peşe transferlerini duyuran Galatasaray, yeni sezon öncesinde orta sahaya bir takviye daha yapmak için harekete geçti. Arsenal’in Uruguaylı futbolcusu Lucas Torreira konusunda mutlu sona çok yaklaşan Galatasaray’ın, transferi tamamlamak için önündeki iki engeli de aşması gerekiyor. Galatasaray, Londra temsilcisinin son 2 sezondur kiralık olarak gönderdiği Lucas Torreir konusunda Arsenal’e 5 milyon Euroluk bonservis ücreti önerdi. Ancak Galatasaray Uruguaylı orta saha oyuncusu için Arsenal ile anlaşma sağlarken, menajerin komisyon dışında bir de imza parası istemesi krize neden oldu.

TRANSFERDE 2 BÜYÜK KRİZ ÇIKTI

Galatasaray’ın Lucas Torreira transferinde 2 büyük kriz çıktı!

Teknik direktör Mikel Arteta’nın yeni sezon kadro planlamasında yer almayan 26 yaşındaki futbolcuyu elinden çıkarmak isteyen Arsenal, Galatasaray ile anlaşma sağladı. Galatasaray, Uruguaylı futbolcuya bonuslarla birlikte 3 yıl için toplamda 10,5 milyon Euroluk teklifte bulundu. Galatasaray, Torreira’yı ikna etme konusunda önemli bir mesafe de katetti. Ancak görüşmeler bir türlü tamamlanamadı ve bunun 2 sebebi bulunuyor.

İlk olarak anlaşma sağlanan ve daha sonra Fenerbahçe’ye giden Joao Pedro' olduğu gibi, Torreira’nın menajerinin de 1 milyon Euro komisyonu bulunmasına rağmen ek olarak 1,5 milyon Euro imza parası istemesi pürüz oluşturdu. Galatasaray cephesi de “Bonservis ödeyeceğiz, imza parası ne demek” diyerek bu konuda tavrını belirtti. Transferde ortaya çıkan ikinci pürüz ise Torreira’ya, geçtiğimiz sezon kiralık olarak oynadığı Fiorentina’nın bulunduğu İtalya Serie A’dan yeni tekliflerin geliyor olması.

TORREIRA DİĞER TEKLİFLERİ DE DEĞERLENDİRİYOR

Uruguaylı orta saha oyuncusu Lucas Torreira, daha önce 2014 yılında İtalya’ya geldi ve 2018 yılında yine bir başka Serie A ekibi olan Sampdoria’dan Arsenal’e transfer oldu. Geçtiğimiz sezonu Fiorentina’da kiralık olarak geçiren Torreria, burada 35 maça çıktı ve 5 gol 2 asist ile oynadı. Torreira’nın teklifleri değerlendirdiği, Galatasaray’dan beklediği teklif geldiğinde imzayı atacağı öğrenildi.