Genel Af, KYK, Cezai İndirim, EYT, Nafaka Düzenlemeleri: TBMM'de Unutulan Başlıklar

Milyonlarca vatandaşın düzenleme beklediği ve çalışma yapılması konusunda hükümetten adım beklediği konuların bazıları TBMM'de uzun süredir gündemde gelmedi.
Genel Af, KYK, Cezai İndirim, EYT, Nafaka Düzenlemeleri: TBMM'de Unutulan Başlıklar

Milyonlarca vatandaşın düzenleme beklediği ve çalışma yapılması konusunda hükümetten adım beklediği konuların bazıları TBMM'de uzun süredir gündemde gelmedi. Bu konuları ve TBMM'de yer almayan Genel Af, KYK, Cezai İndirim, EYT, Nafaka başlıklarına dair bundan sonraki süreç değerlendirmeleri haberimizde.

Hükümetin TBMM gündemine taşıması ve düzenleme yapılmasını beklediği çok önemli başlıklar bulunuyor.



Bu konuda hem hükümetten hemde muhalefet partilerinden adım atmasını bekleyen vatandaşlar, bu konularda yapılacak düzenlemeleri merak ediyorlar. İşte TBMM'de uzun süredir yer almayan ve geniş kitleleri ilgilendiren o düzenlemeler.



TBMM UNUTULAN KONU BAŞLIKLARI



TBMM Genel Kurulunda uzun süredir konuşulmayan konu başlıklarını ve bu konu başlıklarına dair son açıklamaları haberimizde aktarıyoruz.



EYT DÜZENLEMESİ



Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlara dair umutlar artık tükenme noktasında. Cumhuırbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaların ardından düzenlemenin uygulamaya girmeyeceği belirtildi. Önümüzdeki süreçler için bir sürpriz gelişme olup olmayacağını merak eden vatandaşlar siyasilerin açıklamalarını merak ediyorlar. Bu noktada EYT'ye dair son değerlendirme Çalışma Bakanı Zehra Zümrtü Selçuk'tan geldi. Bakan Selçuk açıklamasında EYT'lilerin ortalama 53 yaşında emekli olduğunun üzerinde durdu.



GENEL AF YASASI



Genel Af Yasası ile ilgili olarak son gelişme ise düzenlemede bazı suçların kapsamda dışında olup olmayacağı yönünde olmuştu. Adalet Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde TBMM'ye sunması beklenen infaz düzenlemesi yasasında bu konuda adım atılması bekleniyor.



SÜRESİZ NAFAKA



Nafaka konusunda Adalet Bakanlığı çalışmalarını devam ettiriyor. Bu noktada çalışmalarını tamamlayacak olan bakanlık daha sonra konuyu TBMM Genel Kurulu'nda görüşecek. Nafaka düzenlemesinde ise yaşanan mağduriyetlerin sona erdirilmesi amaçlanıyor.



TAŞERON SORUNU



Taşeron işçilerin sorunları ikiye ayrılıyor. Birincisi taşeron KHK kapsamında kadroya alınmayan taşeron işçilerin kadroya dahil edilmeleri. İkincisi ise Çalışma Bakanlığı'nın taşeron işçilerin mağdur olmalarına neden dolan uygulamalar ve uygulamalarda ki eksiklikler. Birçok haktan mahrum bırakılan taşeron işçiler için düzenlemeler yapılması talep ediliyor.