Genel Af Yasası, Ceza İndirimi, İnfaz Düzenlemesi! 2. Yargı Yargı Paketi Mart Ayında Çıkacak Mı?

Genel af yasası, ceza indirimi ve infaz düzenlemeleri için Adalet Bakanlığı'nın çalışmalarını tamamlaması bekleniyor.
Genel Af Yasası, Ceza İndirimi, İnfaz Düzenlemesi! 2. Yargı Yargı Paketi Mart Ayında Çıkacak Mı?

Genel af yasası, ceza indirimi ve infaz düzenlemeleri için Adalet Bakanlığı'nın çalışmalarını tamamlaması bekleniyor. 2. Yargı Paketi ile TBMM'ye gelmesi beklenen bu düzenlemelere ilişkin son dakika gelişmelerini ele aldık. AK Parti'nin çalışmaları, TBMM Görüşmeleri ve yasa düzenlemelerinin son aşamasına ilişkin ayrıntıları haberimizde ele aldık.

Mart ayının gelmesinin ardından milyonlarca vatandaşın uzun süredir beklediği genel af yasası ile ilgili son durum merak ediliyor.



Hükümetin genel af yasasını ne zaman gündeme getireceği, düzenlemelerin ne zaman TBMM'ye sunulacağı ve görüşmelerden nasıl bir sonuç çıkacağı araştırılıyor. Bu çerçevede yasaya ilişkin yapılan son resmi açıklamalarla birlikte kulis bilgilerini paylaşıyoruz.



ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR



Adalet Bakanlığı'nın 2.yargı paketi düzenlemesine ilişkin çalışmaları ne aşamada?



AK Parti tarafından yapılan son açıklamalarda düzenlemeye ilişkin Adalet Bakanlığı çalışmalarının devam ettiği yönünde. Özellikle hukukçular, uzmanlar ve akademisyenlerle yapılan son görüşmelerde bazı suçların kapsam dışı bırakılmasına ilişkin çalışmalarda görüş ayrılıkları ortaya çıktığı iddia edildi.



Uzmanların bu durumun anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olacağı gerekçesiyle görüş bildirdikleri gelen iddialar arasında yer alırken bu konuda kademeli indirim olabileceği ifade edildi.



GENEL AF YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?



Genel af yasasına dair en merak edilen soru, düzenleme ne zaman çıkacak?



Genel af düzenlemesine ilişkin gelen bu bilgilerin ardından esas sorunun yanıtına dair ise resmi açıklama yok. Konuya ilişkin basın mensuplarının sorularına çalışmaların devam ettiği ifade edilrken 2. Yargı Paketi'nin Mart ayı içerisinde gündeme gelmesinin olasılıklar içerisinde olduğu ifade ediliyor.



Düzenlemenin çıkmasına dair en önemli aşama, tasarıya son halini vermek. Tasarı nihai haline ulaşınca AK Parti tarafından meclise sunulması bekleniyor.



Emlak365.com