GİB Çöktü Mü, Neden Beyanname Gönderilemiyor? Gelir İdaresi Başkanlığı Sistemi Ne Zaman Düzelecek?

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sistemi çöktü mü? Neden beyanname verilemiyor? GİB ödeme neden yapılamıyor? GİB ne zaman düzelecek, sorun ne, açıklama yapıldı mı? Beyannameler neden gönderilemiyor?
GİB Çöktü Mü, Neden Beyanname Gönderilemiyor? Gelir İdaresi Başkanlığı Sistemi Ne Zaman Düzelecek?

Türkiye’de vergi sisteminin ana merkezi olan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sisteminde bazı aksamaların yaşandığı vatandaşlarca dile getirilmeye başlandı. Vatandaşlar normalde vergi ödemelerini GİB üzerinden yapabiliyor ve buna dair beyannamelerini de GİB üzerinden gönderebiliyordular. Ancak birkaç gündün vatandaşlar GİB’in bu hizmetlerinden yararlanamıyorlar. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sistemine erişmekte güçlük çeken vatandaşlar süreli olan işlemlerini de yapamıyorlar. Peki GİB Çöktü mü, neden çöktü? GİB sistemi neden çalışmıyor?

GİB BEYANNAME NEDEN GÖNDERİLEMİYOR?

Sosyal medyada çok sayıda vatandaş GİB üzerinden beyanname gönderme işlemini günlerdir yapamadıklarını ifade ediyorlar. Bu yönde şikayetlerini sosyal medya aracılığı ile yetkililere duyurmak isteyen vatandaşlar neden beyanname gönderemediklerinin cevabını da arıyorlar. GİB sistemine giriş yapan vatandaşlar beyanname göndermek istediklerinde ise bu işlemlerini sonuçlandıramıyorlar.

CİMER’e yoğun bir şekilde şikayet yapılmaya başlanırken vatandaşlar 4 gündür beyanname gönderemediklerini ve GİB sisteminin kendilerini mağdur ettiğini bildiriyorlar. Mali müşavirler işlemleri yapamadıkları için işlerinin durma noktasına geldiğini belirtiyorlar. PEKİ GİB sistemi ne zaman düzelecek? GİB beyanname gönderme hatası ne zaman sona erecek? GİB üzerinden ne zaman yeniden beyanname gönderilip vergi ödemesi yapılabilecek?

GİB SİSTEMİ NE ZAMAN DÜZELECEK?

GİB sistemi üzerinden hizmet alamayan vatandaşlar hem bu sorunun nedenini hem de çözümünü internette aramaya devam ediyorlar. En çok arama yapılan konular arasına giren “GİB çöktü mü?” sorusu ve bu duruma dair resmi açıklamalar merak ediliyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı hem beyanname gönderememe hem de vergi ödemesi yapamama sorunlarına dair henüz resmi bir bilgilendirmede bulunmadı. GİB sisteminin ne zaman yeniden sorunsuz çalışır hale geleceği konusunda kamuoyu ile paylaşılmış bir bilgi bulunmuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı önemli kurumlardan olan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sistem sorununun çözümü için yoğun bir çalışma yürüttüğü tahmin ediliyor.