Göz gözü görmeyecek! Meteoroloji'den Marmara ile Akdeniz için sağanak ve fırtına uyarısı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruya göre iki bölgede de sağanak ve fırtına beklendiği öğrenildi.
Göz gözü görmeyecek! Meteoroloji'den Marmara ile Akdeniz için sağanak ve fırtına uyarısı geldi!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan günlük tahmin ve duyurular kısmında fırtına ile sağanak yağış beklendiği ifade edildi. Türkiye haritası üzerinden yayımlanan tahmin için gerekli olan tüm detaylar da öğrenildi.

İKİ BÖLGE İÇİN FIRTINA VE SAĞANAK ALARMI

Konuya ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda "Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Adana ve Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Doğu Akdeniz kıyıları ile yurdun güneydoğusunda güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor." şeklinde yapılan açıklamalar ile havaların Adana ve Hatay bölgesinde sağanak etkili olacağı yönünde bilgilendirme yapıldı.

screenshot-18-002.png

Dün yine Meteoroloji tarafından "Rüzgarın; Batı Karadeniz’de bu akşam saatlerinden sonra doğu ve kuzeydoğu yönlerden etkisini artırarak 5 ila 7 zaman zaman 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Salı günü (19.09.2023) sabah ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenmektedir." şeklinde yapılan açıklama ile fırtınanın bulunacağı ve Salı günü sabah saatlerinde de etkili olacağının altı çizilmişti. Bu nedenle aynı durum için vatandaşların bu süreç içerisinde gerekli olan tedbir ve önlemlerini alması gerektiğini öğrendi.