Hakkındaki Yolsuzluk İddiaları İle Konuşulan Yeni İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar Hakkında Ekrem İmamoğlu Açıklama Yaptı: Hepsine Verecek Cevabım Var!

İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut 'un yaş haddinden emekli olmasının ardından boşalan görev koltuğuna İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından Can Akın Çağlar atanmıştı.
Hakkındaki Yolsuzluk İddiaları İle Konuşulan Yeni İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar Hakkında Ekrem İmamoğlu Açıklama Yaptı: Hepsine Verecek Cevabım Var!

İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut 'un yaş haddinden emekli olmasının ardından boşalan görev koltuğuna İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından Can Akın Çağlar atanmıştı. Gerek AK Partili olduğu gerekse de hakkında o dönemde CHP tarafından yolsuzluk iddiası ile soruşturma başlatılması nedeniyle yapılan atama CHP içerisinde de olmak üzere büyük eleştiriler almıştı. Konu hakkında Ekrem İmamoğlu sonunda beklenen açıklamayı yaptı. Detaylar haberimizde...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaş haddinden emekli olan İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut'un yerine Can Akın Çağlar'ı atamıştı.



EKREM İMAMOĞLU: TÜM ELEŞTİRİLERE VERİLECEK BİR YANITIM VAR!



Konu hakkında eleştirilerin artması üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bir açıklama yaparak “Can Akın bey, bir partinin yönettiği bir dönemde kamu yöneticisi olabilir; ama bir partinin mensubu olmadığını biliyorum. Bana hesap veremediği hiçbir konu olmadığı için de beraberiz” diyerek Can Akın'ın bir partinin mensubu olmadığını söyledi.



Can Akın Çağlar hakkındaki yolsuzluk iddiaları hakkında da konuşan Başkan İmamoğlu “Hesap veremeyeceği konu yoksa, hepsinin hesabını verebiliyorsa bizim için muteberdir. Özellikle kul hakkı, yolsuzluk, hukuksuzluk üzerine… Bu manada eleştiriler olacak. Tanımadan eleştiriler olacak. Bazı yanlış anlamalar olacak.



Türkiye'nin son özellikle 25 yılı, 20 yılı bu anlamda sıkıntılıdır. Ama ben herkesle çalışmayı, herkesi kucaklamayı ve herkesin liyakatına dönük bir hissiyatla süreci yönetmeye söz verdim, öyle yola çıktım. Can Akın bey ile de hem sorusu geçen hem basına yansıyan konularda bana hesap veremediği hiçbir konu olmadığı için hem de o bahsettiğim liyakata, inanmışlığa, kararlılığa sahip olduğu için beraberiz" diyerek yolsuzluk iddialarından bir yanlış anlama olarak bahsetti.



Çağlar ise yapmış olduğu açıklamasında hakkında açılan hiçbir resmi soruşturma bulunmadığını belirterek kredi yolsuzluğu suçlaması ile ilgili bankanın kendi teftiş kurulunun, BDDK, Sayıştay ve Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun incelemede bulunduğunu dile getirdi.



Emlak365.com