Hatay, Malatya ve Adıyaman'da peş peşe depremler! AFAD son depremler haritası yayımlandı

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremle felaketi yaşayan Türkiye artçı depremlerle sarsılmaya devam ederken AFAD 14 Mart 2023 tarihli yeni depremler haritasını yayımladı.
Hatay, Malatya ve Adıyaman'da peş peşe depremler! AFAD son depremler haritası yayımlandı

Hatay, Malatya ve Adıyaman'da peş peşe depremler! AFAD son depremler haritası yayımlandı - T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı AFAD tarafından yapılan açıklamada sabah saatlerinde 3 ilde meydana gelen deprem açıklandı. 

Yapılan açıklamada 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük deprem felaketi ile 11 ilde yıkım yaşanırken 48 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 04:17'de sabaha karşı 7.7 şiddetinde yaşanan ilk deprem Pazarcık merkez üslü olarak meydana gelirken 13:24'te meydana gelen 7.6 şiddetindeki ikinci büyük deprem ise Elbistan merkezli olarak yaşanmıştı. 2 büyük depremin hareketlendirdiği faylarda yeni deprem fırtınası ise ne yazık ki tüm hızı ile devam ediyor. 

DEPREM FIRTINASI SÜRÜYOR! 3 İLİMİZ GÜNE YENİ DEPREMLERLE UYANDI! 

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yeni depremler son dakika olarak duyuruldu. 

Hatay dün akşam bir kere daha 3.7 şiddetindeki depremle sallanırken depremin merkez üssü en çok yıkımın ve can kaybının yaşandığı yerlerin başında yer alan Antakya olarak ilan edildi. 

Sabahın ilk depremi Malatya Battalgazi merkez üslü olarak 3.9 şiddetinde saat 05:27:51 sularında meydana geldi. 

Bu depremden sadece 1 saniye sonra Sincik Adıyaman merkezli yine 3,9 şiddetinde ikinci deprem meyana geldi. 

AFAD tarafından yapılan açıklamada 6 Şubat tarihinden bu yana deprem bölgesinde yaşanan sismik hareketlilik haritası yayımlandı. Yayımlanan haritada 17 bine yakın deprem meydana geldiği belirtilirken depremlerin 7/24 takip edildiği vurgulandı.