Hazine bütçesinden anne ve babalara 450 milyon TL'lik ÖDEME! 1,2,3 ve üzeri çocuğu olan herkesin hesabına aktarıldı

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi sosyal medya hesabı üzerinden anne ve babalara yaptıkları destek ödemelerine ilişkin 450 milyon TL'lik bütçeyi duyurdu.
Hazine bütçesinden anne ve babalara 450 milyon TL'lik ÖDEME! 1,2,3 ve üzeri çocuğu olan herkesin hesabına aktarıldı

11 Eylül Pazartesi itibari ile 81 ilde ilk okul zilinin çalması ile birlikte milyonlarca ailenin ekonomik sıkıntıları da baş göstermeye başladı. 1 çocuğun toplam eğitim maliyeti aylık olarak yeme, içme ve giyim ile kırtasiye masrafları yaklaşık 7 Bin TL'yi bulurken Aile Bakanlığı harekete geçti.

442136-753262271-1.jpg

Hazine bütçesinden anne ve babalara 450 milyon TL'lik ÖDEME! 1,2,3 ve üzeri çocuğu olan herkesin hesabına aktarıldı- 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ardından yeni kabinenin kurulması ile göreve gelen yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal destek ödemelerine hız kesmeden devam ediyor. Yeni eğitim öğretim hayatı için binlerce haneye çocuk eğitim desteği için ödeme başladığı duyuruldu.

ÖDEMELER KİMLERE YAPILIYOR?

Aile Destek Programı kapsamında 1,2,3 ve üzeri tüm eğitim çağı çocuğu bulunan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin PTT aracılığı ile hesaplarına ödemeler yapıldığı belirtildi. Bakanlık tarafından destek ödemelerine ilişkin olarak, 'Çocukların eğitime erişimlerini önceliyor, donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak için çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki öğrencilerin temel eğitim ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 450 milyon TL kaynak aktardık.' ifadeleri kullanıldı.

wesifkews.jpg

İLKÖĞRETİM VE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE

Bakanlığın açıklamalarında 450 Milyon TL'lik hazine bütçesinden aktarılan eğitim yardım ödemelerinin ilkokul ve ortaokul düzeyindeki örgün eğitim gören öğrencilere yapıldığı belirtildi. Yardımların genel olarak okul giyim, okul çantası, ayakkabı ve temel kırtasiye ihtiyaçları için geçerli olduğu vurgulandı.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Sosyal destek ödemeleri ihtiyaç sahipleri ve dar gelirli aileleri kapsadığı için toplam aile gelirinin asgari ücretin altında bulunduğu hanelere yapılacağı aktarıldı. Gelir beyanı belgesi ile birlikte PTT şubelerine giderek ihtiyaç sahibi aileler eğitim yardımları için başvuru yapabilirler.