Her gün yaptığımız bu hata depresyona neden oluyor! Kendi ellerimizle yapıyormuşuz

Bu hata depresyona sebep oluyor! Herkes neredeyse her gün yapıyor! Tüm detaylar haberimizde.
Her gün yaptığımız bu hata depresyona neden oluyor! Kendi ellerimizle yapıyormuşuz

Uzmanlar bu hatayı depresyon rahatsızlığıyla ilişkilendiriyor! Ruhsal hastalıkların sebebi bu olabilir! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BU HATA DEPRESYONA SEBEP OLUYOR

İşlenen gıdaların çok fazla tüketimi obezite, kalp rahatsızlığı, felç, hipertansiyon, tip 2 diyabet gibi hastalıklarla ilişkili olduğu sık sık söyleniyordu. Uzmanlar depresyon ve diğer zihinsel hastalıklarla da bu gıdaları ilişkilendirdi. Araştırmacıların raporlarına göre üç haftalık beslenme değişikliği sonrasında depresyon belirtileri iyileşmeye başlıyor.

abur cubur tüketiminin depresyona etkisi

 Ultra işlenen gıdalar abur cubur tüketimlerinin kişisel olarak sıklığına ve zihinsel sağlık semptomları ve zihinsel refah toplamı arasında inceleme yaptı. Sık sık abur cubur tüketen insanların zihinsel sağlığının keskin şekilde azaldığı anlaşıldı. Ultra işlenen gıdaları günde birkaç kez tüketenler nadiren ya da hiç tüketmeyenlere göre zihinsel sağlık sorunlarını üç kat daha fazla yaşıyor. Abur cubur tüketimi artınca üzüntü, sıkıntı, umutsuzluk hisleri, istenmeyen düşünce, öfke, duyguları kontrol etme zorlukları da artıyor. Filipinler, ABD, Birleşik Krallık en yüksek abur cubur tüketimine sahipken Mısır, Fas ve Venezuela ülkelerinde bu oran daha düşük.