Herkes Bu Sorunun Yanıtını Merak Ediyordu, Yanıt Geldi: Ayasofya'da İlk Namaz Ne Zaman Kılınacak?

Fatih Sultan Mehmet Han'ın mirası olan ve üzerine bedduası bulunan Ayasofya Müzesi bugün Danıştay tarafından açıklanan ve uzun süredir merakla beklenen karar kapsamında tekrar camii vasfına çevrilerek ibadete açılmıştı.
Herkes Bu Sorunun Yanıtını Merak Ediyordu, Yanıt Geldi: Ayasofya'da İlk Namaz Ne Zaman Kılınacak?

Fatih Sultan Mehmet Han'ın mirası olan ve üzerine bedduası bulunan Ayasofya Müzesi bugün Danıştay tarafından açıklanan ve uzun süredir merakla beklenen karar kapsamında tekrar camii vasfına çevrilerek ibadete açılmıştı. Tüm dünyada büyük yankı uyandıran karar sonrası vatandaşlar Ayasofya'da ilk namaz ne zaman kılınacak, Cuma namazı kılınacak mı sorularının yanıtını aramaya başlamıştı. Kritik soruya yanıtı Meclis Başkanı Mustafa Şentop verdi. İşte o merak edilen yanıt!

Türkiye uzun süredir alınan karar ile müze olarak hizmet veren Ayasofya'nın camii olarak ibadete açılıp açılamayacağını tartışıyordu.



Konu hakkında Danıştay davasında görülen beklenen karar bugün açıklanmıştı. Açıklanan kararın ardından mükerrer Resmi Gazete sayısı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beklenen imzayı attı ve kararı onadı.



CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN İMZAYI ATTI, CUMHURBAŞKANI KARARNAMESİ İLE AYASOFYA RESMEN İBADETE AÇILDI!



Danıştay 10. Dairesi tarafından açıklanan karardan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararnameyi imzalayarak Ayasofya'nın ibadete açılması kararını onayladı. Ayasofya resmen camii olarak tekrar Müslümanlara hizmet vermeye devam edecek.



Herkes Bu Sorunun Yanıtını Merak Ediyordu, Yanıt Geldi: Ayasofya'da İlk Namaz Ne Zaman Kılınacak?



AYASOFYA'DA İLK NAMAZ NE ZAMAN KILINACAK?



Fatih Sultan Mehmet Han'ın mirası Ayasofya'nın tekrar ibadete açılmasının ardından ilk namazın ne zaman kılınacağı da merak konusu olmuştu.



Konu hakkında açıklama Meclis Başkanı Mustafa Şentop tarafından yapıldı. Şentop açıklamasında "Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın" bizim gençliğimizin en önemli sloganlarından biriydi. O dönemlerin gençlik liderlerinden sayın Cumhurbaşkanımız o yıllarda da büyük gayret gerçekleştiren biriydi. Onun Cumhurbaşkanlığı'nda Ayasofya kararı anlamlı. Danıştay 10'uncu dairesinin başkan ve üyelerini tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımıza kararname için teşekkür ediyorum.



En kısa zamanda. Muhtemelen önümüzdeki hafta içerisinde olabilir. En geç önümüzdeki hafta cumaya kadar bu konuda adım atılır. Hep beraber, siz de gelirsiniz" diyerek önümüzdeki hafta içerisine işaret ederken en geç önümüzdeki Cuma günü namazın Ayasofya'da kılınacağını dile getirdi.



İlk namaza Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.



Emlak365.com