Herkes sirozdan öldüğünü sanıyordu! İlber Ortaylı Atatürk'ün gerçek ölüm sebebi nedir açıkladı

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm nedeni hakkında yeni bir açıklama da Tarihçi ve akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı tarafından yapıldı. Atatürk neden öldü, ölüm sebebi ne, hastalığı neydi?
Herkes sirozdan öldüğünü sanıyordu! İlber Ortaylı Atatürk'ün gerçek ölüm sebebi nedir açıkladı

Bu sene Balkan Günleri teması ile düzenlenen Çeşme Festivali organizasyonuna Tarihçi ve akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı da katıldı. Çeşme'de yer alan Aya Haralambos Kilisesi'nde düzenlenen "Balkan Göçü ve Türkiye'ye Etkileri" söyleşisine katılan İlber Ortaylı yine çok konuşulacak açıklamalara imza attı. 

Ülkeyi düşman işgalinden kurtararak Cumhuriyet'i hediye eden Atatürk'ün ölüm nedeni konusunda bilinmezlik yer alırken pek çok kitapta ulu önderin ölüm nedeni siroz olarak yer almıştı. Pek çok tartışmaya neden olan ölüm nedeni konusunda bir açıklamada ünlü tarihçi ve araştırmacı İlber Ortaylı tarafından yapıldı. 

ATATÜRK'ÜN ÖLÜM NEDENİ NEDİR, HASTALIĞI NEYDİ, NEDEN ÖLDÜ?

Düzenlenen söyleşiye katılan İlber Ortaylı burada sağlık çalışanlarına yapılan saldırılara da değinerek Atatürk'ün söylemiş olduğu "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz" sözlerini hatırlattı. Atatürk'ün son derece sinirli bir yapısı olduğunu belirten Ortaylı "Ama tabii iş doktorun karşısına gelince, doktora bağırmak şeklinde değil.

Tahammül gösteriyor. Benim anladığım, teşhisler de yanlış. Bazı adamlar bana dedi ki 'Bu adam siroz değil kanser'. Daha çok sigara içiyor. Sinirli" diyerek Atatürk'ün gerçek ölüm nedeninin siroz değil kanser olduğunu iddia etti. Gençlere de tarihimizi öğrenmelerini tavsiye eden İlber Ortaylı özellikle de Türk tarihine damga vuran önemli zafer ve savaş tarihlerinin öğrenilmesini istedi. Söyleşide katılımcıların da sorularını yanıtlayan İlber Ortaylı, sohbet esnasında her zaman olduğu gibi izleyicilere bol bol tarih bilgisi verdi.