Hulusi Kentmen'in Harabeye Dönen Villası Sanat Evi Olacak!

Türk sinemasının en sevilen isimleri arasında yer alan ve Yeşilçam'ın babacan, tatlı sert karakterlerine hayat veren Hulusi Kentmen 1993 senesinde hayata gözlerini yummuştu.
Hulusi Kentmen'in Harabeye Dönen Villası Sanat Evi Olacak!

Türk sinemasının en sevilen isimleri arasında yer alan ve Yeşilçam'ın babacan, tatlı sert karakterlerine hayat veren Hulusi Kentmen 1993 senesinde hayata gözlerini yummuştu. Ünlü ismin yaşadığı ev ne yazık ki seneler içerisinde harabeye dönerken sevindirici restorasyon haberi geldi.

Yeşilçam'ın huysuz ancak bir o kadar da tatlı karakterlerine hayat veren Hulusi Kentmen 1993 senesinde hayata gözlerini yummuştu. Kentmen'in vefatının ardından İzmit'te hayatının son dönemini geçirdiği evi ne yazık ki bakımsızlıktan kullanılamaz hale geldi.



Kentmen'e ait olan 2 katlı bahçeli ev bakımsızlıktan harabaye dönerken 15 senedir atıl durumda olan ev için sevindirici haber geldi.



İZMİT BELEDİYESİ İKİ KATLI EVİN RESTORASYON ÇALIŞMALARINI ÜSTLENDİ!



Hürriyet Gazetesi tarafından yapılan habere göre 15 senedir boş olması nedeniyle harabeye dönem ev için İzmit Belediyesi restorasyon kararı aldı. İzmit Belediyesi, Veliahmet Mahallesi’ndeki iki katlı evin restorasyonu için çalışma başlattı. Villa, 1.5 yıl süreceği tahmin edilen çalışmaların ardından halka açık sanat evi olarak kapılarını açacak.



Mahalle sakinleri de restorasyon çalışmaları nedeniyle büyük sevinç yaşarken harabe haline dönen evin yüreklerini sızlattığını belirterek sanat evi olarak açılması kararının da mahallerine değer katacağını dile getirerek yapılan çalışmalar nedeniyle belediyeye teşekkür ettiler.



HULUSİ KENTMEN KİMDİR, NERELİDİR?



20 Ocak 1912 Bulgaristan doğumludur.



Göç ederek ailesi ile Türkiye'ye yerleşti.



Deniz Astsubay okulu mezunu olup, emekli olana kadar Türk ordusunda Astsubay olarak görev aldı.



Emekli olduktan sonra sanat hayatına atıldı.



İlk filmini 1924 yılında çekti ve 500'e yakın filmde rol aldı.



20 Aralık 1993 tarihinde 81 yaşındayken böbrek yetmezliği sonucu vefat etti.



Emlak365.com