İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu duyurdu: Öğrencilere geri ödemesiz 4.500 TL destek ödemesi yapılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KYK kredi açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından önce Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti, ardından öğrenciler için 4500 TL destek verileceğini açıkladı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu duyurdu: Öğrencilere geri ödemesiz 4.500 TL destek ödemesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı ardından yaptığı konuşmasında KYK kredi faizlerinin silineceğini söylemesi üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan karşı atak geldi. Daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde KYK faizlerini silerek yalnızca anapara ödemesi alacaklarını söylemişti. Bunun ardından ise hükümetten aynı kararın çıkmasıyla ‘’ Teşekkürler Kılıçdaroğlu ‘’ etiketi sosyal medyada gündem olmuştu.

İmamoğlu Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti, öğrencilere yardımı açıkladı

Bu gelişmeler yaşanırken son dönemin en çok konuşulan isimlerinden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından önce Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti ardından da öğrenciler için müjdeyi verdi.

İmamoğlu paylaşımında ‘’ İBB, bu yıl 75 bin üniversiteliye 4.500 TL katkıda bulunacak. Faiz yok, enflasyon farkı yok. Çünkü geri ödemesiz. Gençlerin her zaman yanındayız ‘’ ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu duyurdu: Öğrencilere geri ödemesiz 4.500 TL destek ödemesi yapılacak!

İBB Başkanı İmamoğlu’nun paylaşımı ile İstanbul’daki üniversite öğrencilerine yeni bir yardım kapısı açılmış oldu. Açıklama doğrultusunda, öğrencilere karşılıksız yani geri ödemesiz olarak 4 bin 500 TL destek ödemesi yapılacak. Destek ödemesine ilişkin henüz başvuru şartı ya da başvuru yöntemi gibi ayrıntılar aktarılmadı. Konunun ilerleyen günlerde detaylandırılarak açıklığa kavuşturulması bekleniyor.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘öğrencilere katkı ‘  paylaşımı sosyal medyada 30 binden fazla beğeni aldı.

 İBB Başkanı İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde Saraçhane mitingi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile karşı karşıya gelmişti. KYK faizlerinin silinmesi ardından yaptığı açıklama ise akıllarda soru işareti yarattı.