İBB Başkanı İmamoğlu'ndan İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağışa ilişkin açıklama!

BB Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) açıklama yapan İmamoğlu sel felaketine karşı alınan önlemlerden bahsetti.
İBB Başkanı İmamoğlu'ndan İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağışa ilişkin açıklama!

Bugün meydana gelen sağanak yağışın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından İBB Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) yapılan açıklamalarda sel felaketi ile mücadelede son durum açıklandı.

Süreç içerisinde yapılan çalışmalardan bahseden İmamoğlu tarafından yapılan başlıca açıklamalar şu şekilde verildi;

PAZARTESİ GÜNÜ YAĞIŞLAR ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK!

Artan yağış miktarının ardından bu yağışların etkisini sürdüreceğini ifade eden İmamoğlu, "Pazartesiye kadar yağışlar İstanbul'da etkisini sürdürecek ama bu denli etkili olmasa da anlık geçişler beklenmekte. Bu gece de sabaha kadar geçişler olabilir ve bu konuda vatandaşlarımızı yine uyarıyoruz. Arkadaşlarımın, buna benzer geçişleri cumartesi gecesini pazara bağlayan zaman dilimi içerisinde, pazar sabahına kadar yaşayabileceğimiz noktasında uyarıları var." dedi.

SEL İLE BÜYÜK MÜCADELE!

Yağış ile birlikte yaşanan sel felaketine karşı belediye olarak büyük mücadelelerin verildiğini ifade eden Ekrem İmamoğlu "4 yıldır, 100'ün üzerinde noktaya dokunmuş altyapı çalışmalarımız var. Bazen dere yataklarında, bazen atık su ve yağmur suyu kanalları ayrıştırılarak dengeli bir altyapı sürecinin yağışta, karda ve diğer ortamlarda çalışmasını sağlayıcı projeler geliştirdik. Bir bölümü bitti, bir bölümü devam ediyor. Bugün itibarıyla sahada 3 bin 430 personelimiz var. 1658 aracımızla beraber müdahaleler yapıyoruz. Arkadaşlarımız yoğun bir biçimde ihbarlara yönelik sahada aksiyon alıyorlar. Şu ana kadar ciddi sayıda müdahalemiz söz konusu ama şu an İstanbul'da o anlık birikmelerin yarattığı sorunların hızlıca geçiştirildiği görülüyor." ifadeleri ile yapılan çalışmalardan bahsetti.

KÖTÜ BİR HABER ALMADIK!

Arnavutköy'de yaşanan felakete ilişkin ise "Arnavutköy'de bir ihbarla ilgili şu anda itfaiye ekibimiz, mahsur kalan 7-8 arkadaşımızın bir fabrikada desteğini sağlamaya gayret ediyorlar. Onun dışında şu an itibarıyla vatandaşlarımızdan bir kısım sel baskınları ve su baskınlarının ötesinde daha ileri seviyede bizi üzecek herhangi bir kötü haber almadık." şeklinde konuştu.